Steaua, victorii pe linie cu Dinamo în 4 zile

nemanja-grbovic-handbal-steaua-dinamo-sport-pictures-01.jpg

Nemanja Grbovic marchează pentru Steaua în derby-ul cu Dinamo
Foto: Sport Pictures

Într-o singură săptămână, gruparea roș-albastră a câștigat disputele cu marea sa rivală la handbal, polo și baschet

În condițiile în care orașul București și-a recâștigat statutul de capitală a sporturilor de echipă, la noi, disputele dintre Steaua și Dinamo redevin atractive și prin implicațiile pe care le au asupra clasamentelor finale. 
În intervalul a patru zile, echipele celor două mari cluburi s-au confruntat în trei sporturi. Iar ”roș-albaștrii” au izbutit să câștige pe linie. Primul succes s-a consemnat în sportul cu mingea mică, acolo unde Dinamo domină competiția internă de trei ani. Într-o reeditare a ultimei finale a Ligii Naționale, Steaua s-a impus cu 35-30 după un meci pe care l-a controlat în permanență. Dinamoviștii au scuzat eșecul prin faptul că sunt concentrați pe calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, însă și rivalii lor țintesc prezența în Final Four-ul SEHA League.
Au urmat, cronologic vorbind, confruntările de la polo. Unde Steaua s-a impus atât la fete (8-5), în primul turneu al Cupei României, la Oradea, cât și la masculin (15-12 și 10-7), în Superligă, în bazinul din Ghencea. Rezultate care nu surprind dacă le raportăm la cele din ultimii ani, însă care arată că dinamoviștii și-au vândut scump pielea. 
În sfârșit, dar nu în cele din urmă, disputa de la baschet, de sâmbătă, din sala ”Mihai Viteazul” s-a încheiat tot cu victoria Stelei (81-66), medaliați cu argint ai ultimei ediții de campionat. Iar la această serie de succese se adaugă cele obținute, tot în această toamnă, la rugby (27-15) și volei (3:1), acolo unde formațiile din Ghencea vin de pe poziții superioare.  

Dinamo s-a impus la spadă

Programată în liga secundă la handbal fete, în 9 noiembrie, confruntarea Steaua – Dinamo s-a încheiat la egalitate, 24-24 (9-13). E adevărat, în precedentul tur gruparea din Ghencea s-a impus clar: 32-25 (12-11). Săptămâna trecută, Dinamo a obținut, totuși, și o victorie în fața Stelei. S-a întâmplat în concursul pe echipe la spadă fete U15 (sub 15 ani), unde elevele Alinei Ciuculescu s-au impus cu 45-35 chiar în finala Naționalelor. 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1