Stard și Ferratum, pregătiți să scrie istorie în mijlocul Bucureștiului cu prima mașină electrică de Rallycross

Ultima actualizare:

Ferratum și STARD anunță premiera mondială: participarea la Super Rally a primei mașini electrice de rallycross ce va avea loc la București pe 26 Octombrie.

În premieră mondială, super mașina de rallycross Ford Fiesta, revelația celor de la Stard Austria și sponsorizată de Ferratum, echipată cu 612 CP 4WD, 100% electrică, va participa la prima cursă oficială în cadrul Campionatul Național de Super Rally, etapă a patra. Și pentru că își doresc  un spectacol inedit pe străzile din București, au pregatit încă o surpriză: pilotul mașinii va fi Dani Oţil, cunoscutul prezentator de la Neaţa, un împătimit al sporturilor cu motor și marele câştigător al etapei de la Mangalia, acesta obtinand cel mai bun timp, la volanul unui monopost Radical SR4 - 02:32,025. Dani Oțil a acceptat provocarea celor de la Ferratum și Stard și se va lupta acum pentru un loc în fruntea clasamentului cu  prima mașină de rallycross 100% electrică, concurând cu piloți de primă clasă, printre care Titi Aur și Bogdan Marișca.

“Partenerii mei de la Ferratum mi-au oferit o șansă unică pentru ultima etapă din an. O mașină pe care am văzut-o încă de la lansare doar pe internet, ajunge în România… Și mai mult decât atât, o voi pilota chiar eu în concurs. De când am aflat, dorm sigur mai agitat :)“ - Dani Oțil.

Ferratum și STARD trec la următoarea etapa a parteneriatului lor în competițiile automobilistice

După colaborarea de un real succes în proiectul FIA World Rallycross Championship de anul acesta, Ferratum și STARD pornesc împreună într-o nouă fază importantă a colaborării lor, punând accentul pe tehnologia EV în competițiile automobilistice și nu numai.

Primul eveniment al acestei campanii îl reprezintă participarea în cadrul celei de-a 4-a etape a Campionatului Național de Super Rally, organizat la București. Ferratum și Stard vor intra in cursă cu noua mașină Ford Fiesta electRX, echipată cu 3 motoare, sistem cu propulsie EV #REVelution dezvoltat intern de tehnicienii Stard.

Michael Sakowicz, fondator & CEO STARD:

„Am dezvoltat sistemul de propulsie #REVelution pentru a putea participa la orice tip de raliu. Centrul Bucureștiului este locul perfect pentru a continua testările și pentru a putea începe să demonstram versatilitatea sistemului nostru de propulsie. În Campionatul din București, vom concura împotriva tuturor tipurilor de vehicule: de circuit, de teren și de raliu, acest lucru fiind destul de diferit de circuitele rallycross. Cred că am dezvoltat cel mai accesibil și flexibil sistem de propulsie electric de pe piață, oferind utilizarea imediată a tehnologiei electrice de propulsie OEM (original equipment manufacturer). Aceasta este chiar o premieră mondială! Pe parcursul următoarelor luni, vom avea posibilitatea de demonstra acest lucru în cadrul mai multor evenimente. Acum este abia inceputul.”

Ferratum Grup, pionier mondial fintech și furnizor internațional de servicii financiare, nu este doar un simplu sponsor, având o implicare mult mai profundă în tehnologia EV a celor de la STARD. Această colaborare presupune, de asemenea, un schimb de abordări tehnologice la nivel înalt, unde se pot regăsi mult mai multe sinergii decât s-ar putea anticipa.

Jorma Jokela, fondator și CEO al grupului finlandez Ferratum:

„Sponsorizarea echipei Stard ne permite lucruri fantastice - nu numai că ne ofera posibilitatea să ne inspirăm reciproc în inovația continuă în domeniile noastre și să vedem rezultate uimitoare, dar și reusim să susținem evoluția motorsportului într-o direcție sustenabilă. Suntem extrem de încântați de acest parteneriat, ne simțim onorați că am avut ocazia să contribuim la această evoluție și așteptăm cu nerăbdare să vedem ce urmeaza.”

Spectacol electric pe Kiseleff

Participarea în cadrul Campionatului Național de SuperRally din București va reprezenta prima aparitie competițională a echipei STARD cu Ford Fiesta 612 CP complet electric, o altă premieră mondială după participarea încununată de succes din 2016 a primului Peugeot 207 electric la ROAC (Cursa Campionilor Austrieci).

La volanul masinii electrice de rallycross de înaltă tehnologie se va afla cunoscutul prezentator TV și pilot de curse profesionist, Dani Oțil, care, în prezent, se afla pe locul 2 în Campionatul Național de Super Rally, înainte de ultima etapă de la București.

Manfred Stohl, președintele Stohl Group și fost campion mondial de raliu:

„Pentru noi, Ferratum este mai mult decât un sponsor. Implicarea lor a ajutat în mod considerabil la modelarea EV și a activităților de dezvoltare tehnologica avansata. Ambele companii, Ferratum si Stard isi asuma fiecare un rol activ de pionierat în domeniile in care activeaza. În timp ce STARD sunt pionieri în tehnologia motoarelor sport electrice, Ferratum au un rol asemanator în tehnologia financiara (fintech) și dincolo de ea. Acest lucru duce automat la anumite abordări și metode de lucru destul de similare între aceste domenii de activitate. În același timp, avem multe de învățat unii de la alții. După primul an de colaborare, putem spune ca am obtinut rezultate substantiale din acest parteneriat.”

Despre Ferratum Group:  

Ferratum Group este un pionier fintech si furnizor internațional de servicii bancare mobile și credite online pentru consumatori și întreprinderi mici. Fondată în 2005 și cu sediul în Helsinki, Finlanda, Ferratum s-a extins rapid pentru a opera în 23 de țări din Europa, Africa, America de Sud și de Nord, Australia și Asia. 

Ca pionier în tehnologia serviciilor financiare digitale și mobile, Ferratum se află în fruntea revoluției bancare digitale. Banca mobilă Ferratum, lansată în 2016, este o platformă inovatoare de servicii bancare mobile care oferă o serie de servicii bancare, inclusiv plăți și transferuri digitale în timp real, într-o singură aplicație. În prezent este disponibil pe patru piețe europene. Ferratum are aproximativ 784.000 de clienți activi care au un cont deschis pentru Banca mobilă sau un sold activ al creditelor în ultimele 12 luni (la 30 iunie 2019). 

Ferratum Group este listat pe la Bursa de de Valori din Frankfurt sub simbolul „FRU.” Pentru mai multe informații, accesați: www.ferratumgroup.com.

Despre STARD:

STARD (Stohl Advanced Research and Development, parte a Stohl Group GmbH), CEO și fondator Michael Sakowicz, este o companie specializată în cercetare și dezvoltare, activă în sporturi avansate, curse și tehnologii performante.  Stohl Group GmbH a fost fondată și este deținută de fostul campion mondial de raliuri Gr.N, WRC și WRX Driver Manfred Stohl și formată din 3 departamente majore de afaceri care operează independent: 

- STARD (R&D pentru sport motor, auto și nu numai),

- Stohl Racing (servicii tehnice și logistice de transport cu motor, aftermarket),

- Apartamente Stohl (cazare) 

STARD se concentrează pe dezvoltarea întregului vehicul și subsistem și, împreună cu celelalte departamente ale Grupului Stohl, acoperă lanțul de proces, de la primul concept, proiectare, construire de prototipuri, până la producția de vehicule de serie mică în întregime în casă. Pentru mai multe detalii, accesati: www.stard.at.

image
image
image
image
image
image
Trabzonspor Fenerbahce (EPA) jpg
Aryna Sabalenka (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net