Speranțe românești la o medalie la Campionatul Mondial de Box

Ultima actualizare:

    Andrei Arădoaie
Andrei Arădoaie

Lotul masculin de box a plecat la Campionatul Mondial cu gândul la o cel puțin un podium!

România participă la competiția din Rusia cu patru pugiliști, Andrei Arădoaie fiind vârful de lance al delegației. Campion european la U22 la categoria 81 kg, Arădoaie se află la prima participare la un Campionat Mondial de seniori.

“Este posibilă o medalie, m-ar motiva și mai mult, deoarece criteriul de calificare la Jocurile Olimpice este de a fi în primii șase la Campionatul Mondial. Să iau o medalie acum ar însemna că iau medalie și la JO. Sunt deja în cărți, dar dacă ajung în primii șase ar fi ca și cum aș fi calificat la Olimpiadă”, a declarat Andrei Arădoaie, campion european U22.

Se luptă 450 de pugiliști din 87 de țări

Campionatul Mondial de Box se va disputa în Rusia, la Ekaterinburg, în perioada 9-21 septembrie. Peste 450 de pugiliști din 87 de țări vor intra în lupta pentru medaliile mondiale la opt categorii olimpice.

România va fi reprezentată de Gabriel Șchiopu la categoria 52 kg, Vasile Suciu la categoria 63 kg, Andrei Arădoaie la categoria 81 kg și Cristian Filip la categoria grea. Robert Jitaru, dublu campion european la U22 la categoria 56 kg, nu a făcut deplasarea în Rusia, deoarece se află într-o perioadă de recuperare. “Obiectivul este să ajungă în sferturi. Eu cred că avem potențial de mai mult, chiar dacă la acest Campionat Mondial vor participa doar patru sportivi. Eu sunt aproape convins că vom avea și medalie, pentru că așa cum noi ne-am permis să îl lăsăm acasă pe Robert Jitaru, să își facă programul de refacere, sunt sigur că nici alte echipe nu vor veni cu cele mai bune piese la Campionatul Mondial”, a declarat Vasile Cîtea, președintele FR Box.

Și antrenorul lotului național, Dumitru Dorobanțu, este optimist: “Sperăm să ne clasăm în primele șase locuri. Avem un lot tânăr, cu acești sportivi și cu cei care mai vin de la tineret vom face o echipă redutabilă și cu pretenții pentru competițiile viitoare”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net