Speranțe la medalii la Europenele de tineret la atletism

atletism_european_u23.jpg

Românii caută medalii la Europenele U23 din Suedia
Românii caută medalii la Europenele U23 din Suedia
Citeste tot despre: 

Joi, la Gavle (Suedia) a debutat cea de-a 12-a ediție a Campionatelor Europene rezervate tineretului. România este reprezentată de 29 de atleți (19 la masculin și 10 la feminin).

În după amiaza zilei, la capătul unei curse de 3000 m obstacole viu disputate, în timpul căreia a condus de mai multe ori în seria a doua a preliminariilor, Claudia Prisecaru (CSM Focșani 2007) a ocupat locul secund, cu 10:01,45, asigurându-și, astfel, un loc în finala probei programată sâmbătă seara. Românca a fost depășită doar de lidera sezonului pe plan continental, daneza Anna Moller. Finala are loc sâmbătă.

Novac, calificare din prima aruncare

Recordmenul național en-titre al României, Alexandru Novac (CSM București) s-a calificat lejer în finala competiției.  Cu o prima aruncare în Grupa A care a măsurat 78,30 m (cu mult peste baremul de 76 m), sulițașul român și-a câștigat biletul pentru ultima fază a competiției de sâmbătă seara.  El a fost depășit în calificări doar de bielorusul Aliaksei Katkavets, cel care a stabilit și un nou record de tineret al țării sale cu 82,46 metri. "Nu am avut emoții Am vrut să scap de griji încă de la prima aruncare deoarece vântul a creat ceva probleme la unele probe.  Chiar dacă am adversarii puternici, mă simt foarte bine și am încredere că pot obține o medalie în finala", a spus la cald Alexandru Novac.

Personal best pentru Rusu la 10.000 metri

În singura finală a primei zile de la Gavle, România a fost reprezentată în proba de 10000 metri de Dorin Rusu (CSM Dorna Vatra Dornei). Într-o cursă extrem de rapidă, suceveanul a terminat pe locul 7 din 25 competitori cu cel mai bun rezultat din carieră 28:59.47 minute.

La o sutime de finala la 100 metri

Și Georgiana Aniței (CSM București) a trecut cu bine de calificările de la triplusalt, cu al 8-lea rezultat al preliminariilor, sărind 13,15 m din a doua încercare. Din păcate, multipla campioană națională Marina Baboi (Gloria Buzău) s-a oprit în semifinale la 100 metri plat. Frumoasa sportivă a fost a patra cu 11.84 secunde și a terminat competiția pe locul 11, la o sutime de timpul care a asigurat calificarea în finala probei regină. Azi întră în concurs alți sportivi români.

 

Loading...