Sorana Cîrstea, cea mai mare performanţă din 2015, chiar la Roland Garros. Poate fi a şasea româncă pe tabloul principal

Ultima actualizare:

    Soarele pare să răsară din nou pe cerul Soranei Cîrstea. Românca a câştigat pentru prima dată în 2015 două meciuri la rândFoto Click!
Soarele pare să răsară din nou pe cerul Soranei Cîrstea. Românca a câştigat pentru prima dată în 2015 două meciuri la rândFoto Click!

Sorana Cîrstea a fost cândva cea mai bună jucătoare româncă în activitate, de la ea având cele mai mari speranţe la turneele de mare şlem. Cu timpul, "Sorry" a pierdut însă ritmul şi acum a ajuns să joace în calificări pentru a accede pe tablourile principale ale celor mai importante competiţii.

Mai mult, în 2015, Sorana a avut un an parcă mai prost decât toate celelalte, performanţele ei fiind de-a dreptul dezastruoase. Practic, Cîrstea, căzută pe locul 145 mondial în clasamentul WTA, n-a reuşit în acest an să lege două victorii la rând. A pierdut în primul tur la toate cele şase turnee la care a participat, indiferent că adversarele ei s-au numit Alexandra Panova, Jessica Pegula, Danka Kovinic sau Yafan Wang. După mult timp, frumoasa de 25 de ani pare să încerce o revenire de formă. La Roland Garros dă tot ce poate şi a reuşit în calificări să obţină în sfârşit două victorii consecutive, în faţa niponei Namigata şi a columbiancei Duque-Marino. Mai are nevoie doar de una, împotriva paraguaiancei Cepede, pentru a se califica pe tabloul princial al French Openului din acest an. Ar fi o adevărată bombă pentru Sorana, la cum a jucat în 2015, dar şi o şansă în plus pentru România la acest turneu, unde sunt deja calificate  Simona Halep (locul 3 WTA, cap de serie #3), Irina-Camelia Begu (30 WTA, cap de serie #30), Alexandra Dulgheru (50 WTA), Monica Niculescu (69 WTA) şi Andreea Mitu (99 WTA).

Am putea avea chiar şapte românce pe tabloul principal, dar surpriza de la Galaţi, Patricia Ţig, are două meciuri grele în ultimele tururi de calificări, cu israelianca Sahar Peer şi iberica Dominguez Lino şi e destul de greu de crezut că le poate câştiga pe ambele.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net