Șoc în ciclismul mondial. Froome prins dopat?

Ultima actualizare:

    Chris FroomeFoto: EPA
Chris FroomeFoto: EPA

Ciclistul Chris Froome a fost supus unui control antidoping la finalul ultimei etape a Turului Spaniei, din septembrie, rezultatul analizei fiind anormal cu salbutamol, un medicament utilizat în tratamentul astmului, afecţiune de care suferă rutierul.

Chris Froome obţinuse autorizaţie de uz terapeutic pentru salbutamol în 2013 şi 2014, după cum dezvăluise grupul de hackeri ruşi Fancy Bears. Echipa Sky a confirmat că a fost informată de Uniunea Internaţională de Ciclism privind o "concentrae mai mare decât pragul permis" în analiza lui Froome.

Ciclistul britanic Chris Froome a declarat că simptomele de astm s-au înrăutăţit în timpul Turului Spaniei şi a urmat sfatul medicului de a creşte doza de salbutamol. El a apreciat că este normal ca Uniunea Internaţională de Ciclism (UCI) să examineze amănunţit rezultatele testelor sale antidoping.

"Se ştie că eu am astm, iar eu cunosc toate regulile. Folosesc un inhalator pentru a-mi controla simptomele şi ştiu sigur că voi fi testat în fiecare zi în care evoluez. Simptomele de astm s-au înrăutăţit în timpul Turului Spaniei, astfel că am urmat sfatul doctorului care mi-a spus să cresc doza de salbutamol. Ca de fiecare dată m-a asigurat că nu am folosit mai mult decât doza permisă. Îmi iau rolul de lider în sport foarte în serios. UCI are absolută dreptate să examineze rezultatele testelor şi, împreună cu echipa, voi oferi informaţiile necesare", a spus Froome într-un comunicat al echipei Sky.

În testul de urină prelevat de la Froome la 7 septembrie s-a descoperit că nivelul de salbutamol a fost de 2,000 nanograme pe mililitru, iar Agenţia Mondială Antidoping acceptă 1,000 nanograme pe mililitru.

Câştigător al Turului Franţei în 2013, 2015, 2016 et 2017, Christopher Froome, în vârstă de 32 de ani, a câştigat şi Turul Spaniei în acest an, devenind primul rutier care obţine dubla Turul Franţei - Turul Spaniei după 1978.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net