Simone Biles a dus tezaurul acasă: a cucerit 5 medalii de aur la Mondialele de gimnastică

simone_biles.jpg

Simone Biles, cu cele cinci medalii de aur cucerite la Campionatul Mondial 2019
Simone Biles, cu cele cinci medalii de aur cucerite la Campionatul Mondial 2019
FOTO: Guliver/ Gettyimages
Citeste tot despre: 

Niciodată în istoria gimnasticii feminine nu a mai existat o sportivă care să domine acest sport așa cum o face americanca Simone Biles.

La Campionatele Mondiale disputat la Stuttgart, Simone Biles a cucerit nu mai puțin de cinci medalii de aur dintre cele șase puse în joc. Practic, ea nu a luat aurul decât la paralele! Cu rezultatele din Germania, Biles a devenit, ”cu acte”, persoana cea mai medaliată sportivă la Mondiale din gimnastica masculină sau feminină: ea are acum 25 de medalii, cu două mai multe decât fostul sportiv sovietic Vitaly Scherbo. Seria victoriilor a început în 2013, la campionatele lumii de la Antwerp, unde a cucerit primul dintre cele cinci titluri consecutive la individual compus.

Mai mult, la aceste Mondiale Biles a bătut și un alt record, de data aceasta deținut de o româncă: a devenit pentru a treia oară campioană a lumii la bârnă. Până acum, recordul de două victorii era deținut de ea la egalitate cu Daniela Silivaș și cu americanca Nastia Liukin.

Acum, următorul obiectiv al gimnastei în vârstă de 22 de ani îl reprezintă Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor. Ea are de apărat cele patru medalii de aur cucerite în 2016, la Rio, atunci când s-a impus la individual compus, sol, sărituri și cu echipa. De asemenea, a obținut și medalia de bronz la bârnă.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1