Simona ţinteşte 4.300.000 $ în 30 de zile. Halep are șansa de a câștiga cel mai mare premiu din istoria tenisului

Ultima actualizare:

    Simona a jucat  formidabil în ultimele  două săptămâni
Simona a jucat formidabil în ultimele două săptămâni

Peste trei săptămâni, dacă se va impune în turneul de Mare Şlem de la New York, Simona Halep ar putea pune mâna pe un cec fabulos. De-a lungul timpului, nici un tenismen sau tenismenă n-a mai încasat atât de mult la o singură competiţie.

În finala disputată duminică seara (23 august) la Cincinnati contra Serenei Williams, Simona Halep a încheiat două săptămâni fantastice, începute în Canada, la Toronto, şi continuate pe hardul american din statul Ohio. Halep şi-a depus o candidatură serioasă la cucerirea primului ei trofeu de Mare Şlem, la US Open, turneu care va începe peste exact o săptămână.

Pe lângă miza sportivă, Simona ştie că are şansa unui adevărat tun financiar, cel mai mare realizat vreodată pe terenul de tenis. La US Open, câştigătoarea ia 3,3 milioane de dolari, dar Halep ar putea fi răsplătită şi cu un bonus suplimentar de un milion de dolari. Cum e posibil? Americanii oferă bani în plus primelor trei clasate într-o ierarhie separată bazată pe rezultatele din ultima lună, premergătoare US Open. Este vorba despre US Open Series, o „serie” care cuprinde la feminin turneele de la Stanford, Toronto, Cincinnati şi New Haven.

Vânează bonusul de un milion

Cu finalele jucate la Toronto şi Cincinnati, Simona Halep e sigură de prezenţa pe podiumul acestui mini-clasament. Bineînţeles, bonusul de un milion de dolari menţionat mai sus se acordă doar primei clasate în US Open Series. În cazul Simonei, înfrângerea de duminică contra Serenei Williams a coborât-o pe româncă pe poziţia a doua, la numai cinci puncte în spatele americancei. Chiar dacă e o situaţie neplăcută pentru Halep, aceasta poate fi reparată. Mai exact, jucătoarea noastră va trebui să participe şi la turneul din această săptămână de la New Haven (Din păcate Simona s-a retras după finala de duminică. Vezi aici detaliile n.r.) şi să câştige un singur meci, cel din turul doi, contra învingătoarei din disputa Strycova (Cehia) – Giorgi (Italia). În schimb, dacă Halep ar fi bătut-o duminică pe Williams, lucrurile erau clare: Simona termina prima în US Open Series şi nu-i rămânea decât să câştige US Open pentru a fi mai bogată cu 4,3 milioane de dolari.

Finala de la Cincinnati: Serena Williams, prea bună pentru Simona Halep


    Simona Halep şi Serena Williams, după finala de duminicăFoto Twitter/WTA
Simona Halep şi Serena Williams, după finala de duminicăFoto Twitter/WTA

Simona Halep a început în forţă finala turneului de la Cincinnati contra Serenei Williams, luând un avantaj de 3-1 în primul set. Din păcate, americanca a revenit şi a câştigat cu 6-3, folosindu-şi în principal forţa serviciului. Setul secund a fost mult mai echilibrat, iar cele două jucătoare au mers cap la cap până în tie-break, acolo unde Williams s-a dovedit din nou mai inspirată.

"Sunt tristă pentru că am pierdut. Am fost aproape, dar a ea a fost mai puternică. Am jucat un meci bun, cred. Am oferit un tenis bun, am fost agresivă cât de mult am putut. Am încercat să continui să lupt. A fost bine. Nu e uşor să-i returnezi serviciul. Am avut şanse de break, dar ea a servit bine în momentele importante. (n.r. - Cu Serena) trebuie să fii agresivă, să iei mingea repede, să loveşti mingea... Am făcut asta astăzi, dar am făcut şi greşeli, greşeli uşoare şi cu ea nu poţi face greşeli, pentru că vine şi te domină şi apoi nu mai ai nicio şansă. Am început să joc un tenis bun împotriva ei, cred", a spus Halep, potrivit WTA Insider.

Simona Halep s-a retras de la Connecticut Open

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, s-a retras de la Connecticut Open, din cauza unei accidentări la coapsa stângă, după ce a disputat, duminică, finala turneului de la Cincinnati, pierdută în faţa americancei Serena Williams, locul 1 WTA.

"Îmi pare foarte rău că trebuie să mă retrag de la New Haven. Iubesc turneul şi am amintiri plăcute aici, reuşind să câştig titlul în trecut. Am avut câteva săptămâni dificile care m-au lăsat cu dureri la piciorul stâng şi, din nefericire, nu pot să mă forţez să joc atât de aproape de US Open", a declarat Halep, într-un comunicat, citat de presa americană.

I-a furat locul II Mariei Şarapova

Simona Halep şi Serena Williams, după finala de ieri
Simona Halep şi Serena Williams, după finala de ieri

Începând de luni, Simona Halep se întoarce pe poziţia a doua în clasamentul WTA, acolo unde s-a mai aflat în perioada august 2014 – mai 2015. Locul 2 în lume „furat” Mariei Şarapova îi va asigura Simonei şi poziţia de cap de serie numărul 2 la US Open, turneu care va lua startul lunea viitoare. Ca urmare, Halep nu se va putea întâlni cu liderul mondial Serena Williams decât în marea finală de la New York.

Cum se dau banii în US Open Series

Jucătoarele clasate pe primele trei locuri în US Open Series primesc bonusuri la US Open în funcţie de performanţa realizată la ultimul turneu de Mare Şlem al anului. Astfel, premiile diferă de la un milion de dolari (câştigătoare la US Open + locul 1 în US Open Series) la numai 3.750 de dolari (eliminare în primul tur la US Open + locul 3 în US Open Series).

Cele mai mari premii câştigate după un singur turneu

Nume/Sumă câştigată/Competiţie

*sume exprimate în dolari

Cum arată Top 5 în US Open Series

Jucătoare/Puncte

* Câştigătoarea finalei de duminică dintre Halep şi Williams va mai primi 30 de puncte

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net