Simona Halep, tun financiar incredibil după calificarea în semifinale la Wimbledon

Simona Halep.jpg

Simona Halep
Simona Halep
Citeste tot despre: 

Simonei Halep îi merge excelent pe plan profesional şi, odată cu rezultatele de senzaţie, au venit şi recompensele financiare pe măsură.

Ea a devenit azi, după calificarea în semifinalele turneului de la Wimbledon, sportivul român cu cele mai mari premii brute obţinute din tenis, peste 5,3 milioane de dolari, ea devansându-l pe Andrei Pavel, care a câştigat în carieră 5,225 de milioane de dolari.

Andrei Pavel.jpg

Andrei Pavel.
Andrei Pavel.

Conform statisticii prezentate de site-ul WTA, jucătoarea în vârstă de 22 de ani câştigase până la debutul turneului de la Wimbledon 4,564 de milioane de dolari în carieră. Calificarea în semifinale este recompensată la competiţia londoneză cu 440.000 de lire sterline, adică aproximativ 754.000 de dolari, ceea ce ridică suma totală la 5,318 milioane de dolari.

Potrivit site-ului oficial al ATP, Andrei Pavel, fost numărul 13 mondial, a "strâns" 5,225 de dolari, în cei 14 ani de carieră profesionistă. Pe locul 3 în clasamentul "all-time" al românilor se află Victor Hănescu, jucător încă în activitate, cu 4,3 milioane de dolari.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1