Simona Halep rescrie istoria tenisului: prima româncă pe locul 6 în lume

Ultima actualizare:

    Simona Halep (FOTO: Gulliver Getty Images)
Simona Halep (FOTO: Gulliver Getty Images)

Ajunsă în sferturile de finală la Indian Wells, Simona Halep va intra, de luni, în cartea de istorie a tenisului românesc. Ea va deveni cea mai bine clasată româncă din istoria acestui sport.

Visul românesc de la Indian Wells continuă, iar cea care zboară spre înălţimi este inegalabila Simona Halep. Ea a învins-o în optimile de finală a turneului american, cu scorul de 6-2, 1-6, 6-4, după o oră şi 39 de minute, pe Eugenie Bouchard (Canada), cap de serie numărul 18, şi a jucat aseară, după închiderea ediţiei, contra australiencei Casey Dellacqua (78 WTA), o jucătoare venită din calificări.

Dincolo de bucuria calificării, seara de marţi spre miercuri i-a mai adus Simonei o satisfacţie uriaşă. Cum Petra Kvitova a fost eliminată, Simona Halep este sigură că, de luni, va ocupa cel puţin poziţia a şasea în clasamentul mondial WTA, cel mai bun loc ocupat vreodată de o româncă în istoria tenisului. Clasmentul mondial a fost creat în noiembrie 1975. Iar lucrurile pot deveni şi mai bune pentru jucătoarea noastră. Dacă Jelena Jankovic va pierde contra polonezei Agnieszka Radwanska, atunci Simona va fi, de luni, a cincea jucătoare a lumii, o performanţă la care nici nu îndrăzneam să ne gândim în urmă cu jumătate de an!

Culmea e că disputa pentru locul 5 s-ar putea da pe teren, chiar între cele două contracandidate la această poziţie. Căci, dacă trec de sferturi, Halep şi Jankovic vor fi adversare în semifinală, învingătoarea devenind nu doar finalista turneului american, dar şi noul număr 5 mondial.

Ruxandra Dragomir: «Poate ajunge numărul 1»

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, Ruxandra Dragomir Ilie, este convinsă că Simona Halep poate deveni lider mondial! „Are nevoie de un titlu de Grand Slam, pentru palmaresul ei, însă şi fără acest titlu a ajuns cel mai bine clasată jucătoare din România în istoria tenisului. Dacă va ajunge să câştige un turneu de Grand Slam cu siguranţă va ajunge numărul 1 în lume, dacă nu, chiar şi aceste rezultate foarte bune, semifinală, finală, o pot duce acolo", a spus Dragomir.

„Ştiu sigur că ea are potenţialul necesar pentru a ajunge numărul 1 în lume. Ascensiunea Simonei era de aşteptat. Sunt surprinsă foarte plăcut, pentru că Simona a reuşit să facă pasul important, de la primele 10 la primele 5, într-o perioadă foarte, foarte scurtă. Mă aşteptam să ajungă între primele cinci, dar pe la jumătatea anului. Să o văd între primele cinci, în luna martie, este o surpriză extraordinar de plăcută", a explicat Dragomir.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net