Simona Halep, pe locul 2 până în septembrie

Ultima actualizare:

    Simona HalepFoto: Reuters
Simona HalepFoto: Reuters

Simona Halep îşi va apăra, în această săptămână, la New Haven, singurul titlu cucerit vreodată în SUA. Indiferent de rezultatul înregistrat la acest turneu, ea nu are cum să piardă locul 2 în lume.

Învinsă cu 3-6, 6-4, 6-4 în sferturile de finală la Cincinnati de cea care devine o adevărată obsesie pentru ea, Maria Şarapova, Simona Halep nu are prea mult timp la dispoziţie să-şi lingă rănile. Ea va juca în această săptămână la New Haven, turneul dotat cu premii de 710.000 de dolari, unde participă în calitate de campioană. Favorita 1 a competiţiei, Simona e direct calificată în optimile de finală, acolo unde va juca împotriva slovacei Magdalena Rybarikova sau a unei tenismene venite din calificări.

Va fi cap de serie numărul 2 la US Open

Foarte important, în special pentru psihicul jucătoarei noastre, este că, indiferent de rezultatul pe care îl va înregistra la New Haven, ea nu poate pierde locul 2 în clasamentul mondial, pe care îl are aşadar asigurat încă cel puţin trei săptămâni, adică până după terminarea US Open. Ultimul turneu de Grand Slam al anului va începe la 25 august, la New York, iar jucătoarea noastră va fi desemnată a doua favorită a întrecerii.

Simona ar putea să nu fie singura româncă de pe tabloul principal de la New Haven. Irina Begu urma să joace, aseară, în finala calificărilor, contra franţuzoaicei Caroline Garcia. În turul secund al calificărilor, sâmbătă, Begu o învinsese cu 6-2, 7-6 pe franţuzoaica Pauline Parmentier. Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu au fost eliminate.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net