Simona Halep: «Nu am nimic de pierdut!»

Ultima actualizare:

    Simona Halep a stat  pe teren doar 70  de minute în meciul  cu RadwanskaFoto AFP
Simona Halep a stat pe teren doar 70 de minute în meciul cu RadwanskaFoto AFP

Simona Halep a ajuns în finala Turneului Campioanelor, fiind prima sportivă din România care reușește acest lucru.

Ce performanţă! Simona Halep a ajuns în ultimul act al Turneului Campioanelor, din Singapore, după ce a învins-o în semifinale pe Agnieszka Radwanska, în două seturi, fără drept de apel, 6-2, 6-2. Astăzi, de la ora 13.00, românca va juca finala cu Serena Williams, cea pe care  a umilit-o miercuri şi pe care a ajutat-o, indirect, să ajungă în semifinale.

”Mi-a ieşit totul”. Acesta au fost primele cuvinte ale Simonei Halep, după 70 de minute de joc în faţa polonezei Agnieszka Radwanska, pe care a bătut-o categoric. Românca a devenit prima jucătoare din ţara noastră care va disputa finala Turneului Campioanelor. Până la performanţa Simonei Halep, Irina Spîrlea obţinuse cele mai bune rezultate la Turneul Campioanelor, după ce a jucat două semifinale, în 1997 şi 1998, din trei participări (în 1996 a fost eliminată în primul tur). ” Sunt foarte fericită că am ajuns în finală. În fiecare zi încerc să fac totul cât mai bine şi ştiam că trebuie să o alerg foarte mult pe Agnieszka pentru a câştiga. Îmi doream să iau fiecare punct foarte repede, ştiam că trebuie să atac din interior”, a mai precizat jucătoarea originară din Constanţa. Halep va avea un adversar pe măsură în finala de azi. Nimeni alta decât liderul la zi al clasamentului mondial, Serena Williams, cea pe care Simona a uimilit-o în partida din grupă, scor 6-0, 6-3. ” Finala...e un meci nou, o zi nouă, sunt pregătită de orice şi ştiu că Serena va fi mult mai concentrată faţă de jocul nostru din grupe. Nu am nimic de pierdut. Visul meu a fost să ajung în finală şi pentru că deja am realizat acest lucru nu mai există niciun fel de presiune pe umerii mei. Serena este mult mai experimentată decât mine, ştie cum joc şi pentru mine va fi ceva senzaţional să evoluez din nou împotriva numărului 1 mondial”, a spus Simona. Răspunsul americancei a venit imediat după ce a aflat cu cine se va duela azi. ” Obiectivul meu este să câştig măcar trei game-uri. Sper, totuşi, că îmi voi câştiga serviciul de fiecare dată. Sunt o luptătoare şi lupt foarte, foarte mult pentru fiecare punct”, a declarat Williams.

La un pas de 2 milioane $

Victoriile obţinute până acum de Simona la Singapore i-au rotunjit serios veniturile din tenis în acest an. Pentru faza grupelor a încasat 463.000 de dolari, iar după semifinala de ieri a mai primit un cec în valoare de 545.000 de dolari. În cazul în care o bate azi pe Serena, premiul total s-ar ridica la fabuloasa sumă de 2.047.000 de dolari! În plus, dacă va lua trofeul, va rămâne pe locul trei mondial până la finalul anului.

Serena şi Caroline au fost la concert

Serena Williams şi Caroline Wozniacki, adversare ieri în prima semifinală a Turneului Campioanelor, ştiu şi reuşesc perfect că separe activitatea sportivă de ceea ce le leagă în afara terenului. Cea mai recentă dovadă a fost dată vineri, când amândouă au fost la concertul susţinut chiar în Singapore de Mariah Carey. Serena a postat şi un selfie cu ea şi Caroline. După meciul câştigat în trei seturi (2-6, 6-3, 7-6 (8/6), Serena s-a bucurat moderat de victorie şi i-a transmis Carolinei cât de mult o apreciază şi cât de fericită e că sunt prietene.

Serena şi Caroline au fost la concert
Serena şi Caroline au fost la concert
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net