Simona Halep a luat 2.100 $ pe minut la Turneul Campioanelor

Ultima actualizare:

    Simona Halep este principala favorită a Turneului Campioanelor, competiţie care se desfăşoară la SingaporeFoto: AP
Simona Halep este principala favorită a Turneului Campioanelor, competiţie care se desfăşoară la SingaporeFoto: AP

În septembrie 2015, Flavia Pennetta trecea în mai puţin de o oră de Simona Halep şi ajungea astfel în finala la US Open. Duminică, românca şi-a luat revanşa! În primul meci al grupei roşii de la Turneul Campioanelor, Halep, favorită 1, a spulberat-o pe italiancă, locul 8 WTA, în 71 de minute, asigurându-şi un cec de 153.000 de dolari pentru această victorie.

Simona Halep a început cum nu se poate mai bine Turnel Campioanelor. Românca s-a impus în două seturi, 6-0, 6-3, în faţa celei care a eliminat-o în semifinale la US Open, italianca Flavia Pennetta, aflată la ultima competiţie a carierei. Halep, favorită 1 a turneului după ce locul 1 mondial, Serena Williams, a anunţat că nu va participa, a stat pe teren doar 71 de minute, suficiente însă pentru victoria care i-a adus 153.000 de dolari. Un calcul simplu ne arată faptul că Simona a câştigat în jur de 2100 de dolari la fiecare 60 de secunde.

Disputarea celor trei meciuri la Turneul Campioanelor este recompensată cu 151.000 de dolari şi cu 210 puncte WTA, fiecare victorie cu 153.000 de dolari şi cu 160 de puncte WTA, astfel că Halep şi-a asigurat în acest moment un cec de 304.000 de dolari şi 370 de puncte WTA (cu condiţia să joace toate partidele din grupă). Halep s-a arătat foarte mulţumită de jocul ei contra Pennettei: ”Am început bine, am jucat agresiv, am jucat inteligent, rapid, mai ales că am amintiri frumoase de anul trecut. Am venit cu încredere şi vreau să joc cel mai bun tenis al meu”.

Prestaţia net superioară a Simonei a fost lăudată şi de presa internaţională. ”Pennetta nu a avut nici o şansă în meciul cu Simona Halep, care s-a impus fără drept de apel. Flavia a încercat să revină în setul doi, dar a cedat mental şi în final s-a predat”, a scris “Gazzetta dello Sport”. Site-ul italian www.ubitennis.com subliniază dominaţia româncei în meciul cu Pennetta, după ce la US Open italianca a câştigat: “Românca a fost sigură pe ea, iar Flavia nervoasă nu a avut nici o şansă. O regină a căzut, trăiască regina”.

Urmează meciul cu Şarapova

sharapova victorie jpeg

După succesul categoric împotriva Pennettei, pentru Simona urmează mâine al doilea joc din grupă, contra rusoaicei Maria Şarapova. Locul 3 mondial, Maria a câştigat în trei seturi, după ce a fost condusă de poloneza Agnieszka Radwanska, locul 6 WTA. Meciul a durat două ore şi 47 minute , iar Şarapova a obţinut prima victorie după turneul de la Wimbledon, din luna iulie. De la Grand Slam-ul londonez, Şarapova a mai jucat doar o partidă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net