Simona Halep la Stuttgart: a învins-o pe Garbine Muguruza

Ultima actualizare:

    Se anunţă un turneu de foc pentru Simona Halep la StuttgartFoto: AP
Se anunţă un turneu de foc pentru Simona Halep la StuttgartFoto: AP

Simona Halep la Stuttgart. Simona Halep a învins-o, miercuri, în premieră, pe sportiva spaniolă Garbine Muguruza, locul 20 WTA, cu scorul de 3-6, 6-1, 6-3, şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier de la Stuttgart.

Simona Halep la Stuttgart. Simona Halep s-a întâlnit cu Garbine Mugurza mierucri a treia oară în ultimele şapte lui, precedentele două partide intrând în palmaresul sportivei de 21 de ani. În septembrie 2014, în turul secund al turneului de la Wuhan, în prima lor partidă, Muguruza a câştigat cu scorul 2-6, 6-2, 6-3, iar în februarie, la Galaţi, în Fed Cup, cu scorul de 6-4, 6-3. Aceste partide au avut loc pe suprafeţe rapide, în timp ce turneul din Germania este pe zgură.

Calificarea în sferturi este recompensată la Stuttgart cu un cec în valoare de 15.375 de euro şi cu o sută de puncte WTA.

În faza următoare la Stuttgart, Simona Halep va juca împotriva învingătoarei dintre Zarina Dias din Kazahstan, poziţia a 32-a în ierarhia mondială, şi italianca Sara Errani, locul 15 WTA.

Dias a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-0, 6-0, pe germana Sabine Lisicki, locul 19 WTA, în timp ce Errani a eliminat-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 7 şi locul 9 WTA, cu scorul de 7-6 (8), 6-4.

Simona Halep la Stuttgart: prezentată ca un star la seara jucătoarelor

Simona Halep la Stuttgart. Jucătoarea de tenis este una dintre favorite în turneul din Germania şi a fost prezentată într-o atmosferă  de adevărat show NBA, cu reflectoare, flori, muzică la seara jucătoarelor. Ea a intrat în arenă ţinând de mână un copil şi a fost aplaudată la scenă deschisă de public, bun cunoscător al tenisului.

La Stuttgart, Simona Halep a stat de vorbă şi cu jurnaliştii. Ea a spus că are nevoie de o perioadă de readaptare la zgură, suprafaţă pe care a jucat ultima dată anul trecut, pe 13 iulie, atunci când a jucat şi câştigat finala de la Bucureşti. 

„Am nevoie de un meci, să-mi reamintesc stilul. Ai mai mult timp să gândeşti pe zgură. Totul este diferit. Mă simt bine pe zgură şi pot câştiga meciuri. Dar îmi trebuie câteva partide de adaptare. Mă aşteaptă un meci greu. Toată lumea joacă tenis de înalt nivel. Aşa că va fi dificil. Dar am şansa mea şi sigur voi lupta pentru ea. Nu vreau să mă gândesc acum la Roland Garros”, a declarat Simona Halep la Stuttgart.

Şarapova, cel mai greu adversar pentru Simona Halep la Stuttgart

Ca să câştige Simona Halep la Stuttgart trebuie să treacă în sfârşit de complexul ei numărul 1: Maria Şarapova. Rusoaica are 5-0 la general cu jucătoarea noastră şi este singura tenismenă de top pe care n-a reuşit s-o învingă nici măcar o dată până acum. În plus, Maria e şi campioana în exerciţiu la Stuttgart şi nu va dori să-şi apere doar coroana, ci şi locul doi în clasamentul WTA, pe care ar trebui să-l cedeze lui Halep în cazul unei înfrângeri directe.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net