Simona Halep, finală pentru locul 4 mondial!

Ultima actualizare:

    Pentru Halep, aceasta  este a doua finală  a anului, după cea  câștigată în urmă cu  două luni la Doha
Pentru Halep, aceasta este a doua finală a anului, după cea câștigată în urmă cu două luni la Doha

Simona Halep va juca, azi, în cel mai important meci al carierei! Românca s-a calificat în finala turneului organizat de Ion Ţiriac la Madrid, unul dintre cele mai importante din circuitul profesionist feminin. Dacă va câştiga, va urca pe locul 4 în clasamentul mondial!

În semifinala de ieri, Simona a demonstrat  încă o dată de ce este considerată un fenomen. A învins-o cu scorul de 6-7, 6-3, 6-2 pe a şasea jucătoare a lumii, cehoaica Petra Kvitova şi va evolua, astăzi, în cel mai important meci din carieră. Pentru că turneul de la Madrid face parte din seria Premier Mandatory, cea care vine imediat după turneele de Grand Slam, iar aceasta e prima finală jucată de Simona la un asemenea nivel.

Meciul de ieri a fost un adevărat maraton al nervilor. Întinsă pe durata a două ore şi 38 de minute, partida a avut două părţi distincte. Prima, dominată tactic de Kvitova, care a condus la un moment dat cu 7-6, 3-1. Cea de-a doua, începută de la acest scor, dominată categoric de Simona, care din acel moment, trezită parcă din pumni, a câştigat 7 game-uri consecutive! Debusolată, Kvitova - campioana din 2011 - a făcut greşeli peste greşeli, Simona  a profitat la maximum de erorile adversarei, şi s-a calificat în finală.

Dacă va câştiga meciul de azi, Simona Halep va mai urca un loc în clasamentul mondial, urmând să ocupe poziţia a patra! Indiferent de rezultat, jucătoarea noastră şi-a asigurat un cec de 342.600 de euro. Campioana va primi dublul acestei sume!

Finala are loc azi, la ora 17.30

Finala feminină a turneului de la Madrid va avea loc azi, de la ora 17.30 şi va fi transmisă în direct de Dolce Sport 2. Adversara Simonei Halep, cap de serie numărul 4 şi numărul 5 mondial, va fi rusoaica Maria Sharapova în prezent pe locul 9 în lume. Ele s-au mai întâlnit de două ori până acum, în 2012, de fiecare dată impunându-se rusoaica. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net