Simona Halep a câştigat al cincilea trofeu din acest an!

Ultima actualizare:

Primul set a fost disputat, pentru că Simona (locul 18 WTA) a transformat în break doar o minge din cele 12 oportunităţi pe care le-a avut. În tie-break însă, Halep nu i-a acordat nicio şansă Samanthei (locul 19 WTA), câştigând cu un net 7-1! Serviciul puternic al lui Stosur, o jucătoare cu un braţ bine definit, nu a mai funcţionat în setul al doilea, care a fost la îndemâna Simonei: 6-2.

„Vă mulţumesc pentru sprijin, e un turneu foarte frumos, mă bucur că am mers până la capăt", le-a spus românca spectatorilor, încheind cu un „Spasiva" care i-a ridicat pe ruşi în picioare. Pentru Simona Halep victoria de la Moscova înseamnă câştigarea celui de-al cincilea trofeu al anului. Din acest punct de vedere, e a doua jucătoare de tenis a lumii, după Serena Williams, care a bifat 10 turnee în 2013.

Cecul încasat de Halep i-a ridicat veniturile obţinute în acest sezon la peste 950.000 de dolari şi suma se poate rotunji până la finalul anului. Halep va mai participa la turneul de la Sofia, în perioada 29 octombrie - 3 noiembrie, Simona fiind una dintre favoritele turneului din capitala Bulgariei. Halep a câştigat în acest an pe toate suprafeţele: Budapesta şi Nurnberg (zgură), Hertogenbosch (iarbă), New Haven şi Moscova (hard). Nici măcar Serena nu se poate lăuda cu o asemenea performanţă, americancei lipsindu-i din palmares un titlu pe iarbă în 2013.

Peste Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir

Cu succesul de la turneul de la Moscova, Simona Halep le-a depăşit pe Irina Spârlea şi Ruxandra Dragomir, care au câştigat câte patru turnee în toată cariera lor. Doar fosta mare campioană Virginia Ruzici are mai multe trofee ca Simona: 14, printre care şi un turneu de Mare Şlem, Roland Garrosul din 1978.

image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net