Simona Halep a câştigat 500.000 $ în doar 90 de zile!

Citeste tot despre: 

Simona Halep a oferit tenisului românesc cea mai frumoasă vară din ultimii ani. De la începutul lunii iunie până la finalul lunii august, ea a cucerit patru titluri WTA şi a urcat până pe locul 19! Din fericire, în tenis, performanţa este recompensată pe măsură, aşa că se poate spune că Simona a avut o vară productivă.

În cele trei luni de vară, Simona Halep a strâns puţin peste o jumătate de milion de dolari. Mai precis, inclusiv cu premiul cuvenit pentru calificarea în optimile de finală ale US Open, constănţeanca a adunat 514.416 dolari!

Adică o treime din banii adunaţi în întreaga carieră profesionistă, acolo unde a ajuns, acum, la un total de 1.596.841 dolari.

Paradoxal, cea mai mare sumă de bani nu a venit în urma unor turnee câştigate, acolo unde, pentru a obţine titlul, trebuie să „legi" cel puţin cinci victorii - în cazul turnelor considerate mici, unde e tablou de 32 de jucătoare - ci la US Open, unde a ajuns în turul 4!

Aceasta se datorează premiilor record puse la bătaie de acest ultim turneu de Grand Slam al anului, unde campionii de la simplu iau câte 2,6 milioane de dolari!

Rămânând la competiţia aflată în plină desfăşurare în aceste zile, Simona Halep a reuşit, sâmbătă, o victorie incredibilă ca scor şi manieră de joc: 6-1, 6-0 cu rusoaica Maria Kirilenko, a 17-a jucătoare a lumii.

„A fost cel mai bun meci din întreaga mea carieră", avea să mărturisească Simona după partida care a durat doar 51 de minute.

Următoarea adversară a româncei situate deocamdată pe locul 19 în lume va fi, azi, italianca Flavia Pennetta (83 WTA), în faţa căreia a pierdut ambele confruntări precedente.

Statistică nerelevantă, deoarece primul meci a avut loc în 2010, iar ultimul în iulie, la Bastad (Suedia), unde Simona a fost nevoită să se retragă în setul secund. Dacă va ajunge în sferturi, Simona va juca pentru semifinale tot cu o italiancă, Roberta Vinci (13) sau Camilla Giorgi (136).

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1