Simona Halep a aflat cu cine va juca în optimi la Birmingham

Ultima actualizare:

    Simona Halep și-a aflat adversara din optimi de la Birminghamfoto: arhivă Click!
Simona Halep și-a aflat adversara din optimi de la Birminghamfoto: arhivă Click!

Simona Halep este principala favorită a turneului de la Birmingham. Ea s-a califcat în turul III al turneului, după ce a învins-o pe Naomi Broady, cu 6-4, 6-2. Halep, clasată pe locul 3 WTA, va juca cu cehoaica Klara Koukalova, clasată pe locul 92 WTA.

Simona Halep (23 de ani) va juca în optimi cu cehoaica Klara Koukalova. Românca este locul 3 WTA, iar cehoaica este locul 92 WTA. Meciul va avea loc miercuri (18 iunie), ora urmează să fie anunțată de organizatori. Koukalova (33 de ani) a trecut în turul II de Caroline Garcia, locul 33 WTA, cu scorul 6-4, 6-0. Simona Halep și Klara Koukalava s-au mai întâlnit de două ori, fiecare câștigând câte un meci. De-a lungul carierei, Koukalova a câștigat trei turnee WTA și șapte turnee ITF. Cea mai bună clasare a cehoaice ai fost locul 20 WTA, în 2013.

Simona Halep a recunoscut că vrea să dea lovitura pe iarbă

Simona Halep a scăpat de presiune și vrea să dea lovitura pe iarbă. Ea s-a declarat mulțumită de evoluția pe care a avut-o în primul meci disputat pe iarbă, în 2015. Halep a învins-o marți (16 iunie) pe  Naomi Broady, beneficiară a unui wild card, relatează mediafax.ro. Halep adeclarat că adversara ei britanică a fost foarte dificil de învins, dar pentru româncă a fost un început de sezon pe iarbă trecut cu bine.

Am avut o adversară dificilă astăzi. Ea a jucat bine, iar primul ei serviciu a fost puternic, nu este uşor să returnezi. Primul set a fost greu, pot să spun că am avut un pic de noroc să fac break-ul la finalul lui. În general, sunt mulţumită de ceea ce am făcut şi de faptul că am câştigat acest meci", a declarat Simona Halep.

Naomi Broady, britanica ce ocupă locul 208 în clasametul WTA, s-a ţinut tare.  Aceasta s-a agăţat de Halep în primul set şi cele două au mers cap la cap până la 4-4, fără break. Jucătoarea constănţeancă a închis setul la 6-4. Al doilea set a fost mult mai uşor, pentru Halep, care și-a ridicat nivelul şi i-a permis lui Broady să câştige doar două ghemuri. 6-4, 6-2 pentru Halep în doar o oră şi 11 minute state pe teren.

Simona Halep a făcut 72.000 de euro fără să transpire

Statutul de cap de serie îi oferă uneori româncei Simona Halep un avantaj nu numai fizic, constănțeanca având ocazie de a dribla primul tur și de a intra în competiție direct în turul secund,  ci și financiar. Halep a strâns până acum în jur de 72.000 de euro fără să transpire. Suma nu este semnificativă pentru Simona Halep, care a câștigat aproape nouă milioane de dolari de-a lungul carierei sale, dar nu este de neglijat. Jucătoarea româncă a fost direct acceptată în turul secund al turneului Premier de la Birmingham, în calitate de principală favorită a competiției. Calificarea în optimile de finală este recompensată cu 55 de puncte în clasamentul WTA și cu un premiu de 8.670 de dolari.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net