Şi-a pus protezele, a mers 7 metri şi a tras

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

În timp ce Parchetul a scos la iveală detalii din noaptea crimei, avocaţii lui Pistorius au susţinut că atletul şi-a împuşcat iubita din greşeală, solicitând elibererarea pe cauţiune.

În Africa de Sud nu se vorbeşte în aceste zile decât despre tragicul eveniment petrecut la finalul săptămânii trecute. Ieri, campionul paralimpic Oscar Pistorius (26 de ani) a apărut cu lacrimi în ochi la Tribunalul din Pretoria pentru a i se citi rechizitoriul.

„Victima a fost împuşcată în timp ce era în baie. S-au tras patru focuri de armă, din care trei au atins-o pe femeie. Credem că uşa era închisă cu cheia. S-a ridicat din pat, şi-a pus protezele, a mers şapte metri şi a tras. A împuşcat o femeie inocentă, neînarmată", a declarat procurorul Gerrie Nel, convins că Pistorius a comis o crimă cu premeditare.

simeon stalpnicul png

De partea cealaltă, Oscar n-a scos nici un cuvânt în faţa instanţei, lăsându-şi avocaţii să susţină apărarea. „Tot ce ştim e că Reeva s-a ascuns în baie, unde a fost ucisă. El a crezut că e un intrus în casă. N-ar fi primul caz de acest gen, în care unul dintre parteneri e omorât involuntar de către celălalt", au spus aceştia. De asemenea, printr-un comunicat citit de avocaţi, Pistorius a susţinut că el şi cu Reeva se iubeau mult, iar în seara cu pricina ea şi-a făcut exerciţiile de yoga în timp ce el s-a uitat la televizor.

La finalul primelor audieri, judecătorii au informat echipa juridică a lui Pistorius că trebuie să vină cu probe solide pentru a obţine eliberarea pe cauţiune. În schimb, dacă va fi găsit vinovat, atletul fără picioare riscă să-şi petreacă tot restul vieţii după gratii.

Reeva a fost incinerată ieri

În timp ce Pistorius îşi susţinea nevinovăţia în faţa judecătorilor, la câteva sute de kilometri distanţă a avut loc ceremonia funerară a fotomodelului Reeva, ucisă la numai 29 de ani. Tânăra a fost incinerată într-un crematoriu din Port Elizabeth, sub privirile a peste 100 de persoane. „Tot ce vrem acum e să primim răspunsuri. De ce frumoasa nostră fiică a trebuit să moară aşa?", a spus mama fetei.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net