Semifinale amare la Europeanul din Franța. Cristina Neagu și-a rupt piciorul în înfrângerea României cu Ungaria, 29-31

Ultima actualizare:

    Cristina Neagu a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate și va lipsi minimum șase luni atât de la echipa națională, cât și de la CSM BucureștiFoto: EPA
Cristina Neagu a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate și va lipsi minimum șase luni atât de la echipa națională, cât și de la CSM BucureștiFoto: EPA

România a jucat două meciuri decisive în două zile consecutive la Campionatul European de Handbal Feminin găzduit de Franța și asta ne-a distrus fizic, dar și psihic, chiar dacă vom face parte din careul de ași și ne vom bate pentru medalie.

După victoria chinuită cu Spania, de marți, a urmat miercuri războiul cu Ungaria, cu calificarea pe masă. Meciul a fost pe muchie de cuțit, la pauză s-a intrat egal, scor 17-17, dar finalul ne-a ucis din toate punctele de vedere. Cristina Neagu, cea mai importantă jucătoare a noastră, s-a accidentat grav și a ieșit urlând de pe teren, iar România s-a înclinat la două goluri diferență, scor 29-31. Nu înfrângerea ne-a îngrijorat însă cel mai tare, pentru că și așa fetele lui Ambros Martin aveau 90% șanse de calificare în semifinale datorită golaverajului bun, ci primul verdict dat pentru Neagu: ruptură de ligamente încrucișate, accidentare care nu se reface mai repede de șase luni nici la fotbaliști.

Dezastru total, practic, fără Cristina Neagu fiind greu de crezut că putem să terminăm mai sus de locul patru. Accidentarea lui Neagu a fost pusă de selecționerul spaniol al României pe seama EHF, for care a programat parcă în batjocură două meciuri decisive fără pauză între ele. "Ar trebui ca EHF să se gândească și la jucătoare. Nu e neapărat vorba de ce a pățit Cristina Neagu astăzi. Este păcat ca așa ceva să se întâmple. Să jucăm două meciuri decisive la rând, înaintea semifinalei. Nu este posibil! Distrug inima jucătoarelor, distrug tot ce contează în acest sport. Vă rog, faceți ceva! Nu vă mai gândiți doar la voi", a atacat Ambros Martin la conferința de presă susținută după partida cu Ungaria.

Din cauza absenței Cristinei Neagu nu va suferi doar naționala României, ci și CSM București, cea care miza pe cea mai bună jucătoare din lume pentru a câștiga Liga Campionilor în primăvara viitoare. Acum și acest obiectiv pare spulberat.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net