Serena Williams o poate ajuta pe Simona Halep

Ultima actualizare:

    Serena Williams și Simona  Halep ocupă primele două  locuri ale clasamentului
Serena Williams și Simona Halep ocupă primele două locuri ale clasamentului

Simona Halep are șanse foarte mari de a rămâne pe locul 2 și după terminarea Australian Open. Culmea e că cea care poate să o mențină acolo este chiar Serena Williams.

Ziua de sâmbătă (23 ianuarie) a mai înregistrat surprize, dar cea mai importantă și care are un efect și asupra poziționării Simonei Halep în clasamentul mondial, este eliminarea favoritei 3, Garbine Muguruza. Aceasta a fost învinsă în turul al treilea de cehoaica Barbora Strykova. Ea s-a impus cu scorul de 6-3, 6-2 și astfel a înlăturat principalul pericol pentru locul 2, ocupat de Simona Halep. Muguruza avea nevoie de o calificare în semifinale pentru a trece peste româncă în ierarhia mondială la finalul turneului.

Acum, Simona mai poate fi depășită de doar două jucătoare: Agnieskza Radwanska și Angelique Kerber. Numai că ambele depind de racheta Serenei Williams - evident, dacă americanca va respecta calculele hârtiei și va continua parcursul de până acum. Aceasta deoarece Radwanska are nevoie de o calificare în finală pentru a trece peste Simona Halep, iar acest lucru se va întâmpla doar dacă o va învinge pe Serena Williams în semifinale.

Apoi, Angelique Kerber e obligată, pentru a urca de pe locul 5 pe locul 2, să cucerească titlul. Iar în finală ar trebui, cel puțin teoretic, să joace contra aceleiași Serena Williams, cele două jucătoare fiind pe jumătăți diferite de tablou. Varianta unei finale Kerber – Williams e însă foarte puțin probabilă, pentru că nemțoaica ar urma să joace în sferturi contra celei mai în formă jucătoare a începutului de an, Victoria Azarenka. Dublă campioană la Australian Open, în 2012 și 2013, belarusa a pierdut doar 5 game-uri în primele trei meciuri ale actualei ediții.

Tecău e în optimi la dublu

Horia Tecău și olandezul Jean Julien Rojer își respectă statutul de favoriți la Australian Open. Cei doi s-au calificat în optimile de finală ale probei de dublu după ce au învins în turul secund, cu scorul de 6-3, 3-6, 6-3 perechea Benjamin Becker/ Dominic Thiem. Următorii adversari vor fi învingătorii meciului Cecchinato/ Seppi – Marc Lopez/ Feliciano Lopez (cap de serie 15). Tot în optimile de finală s-au calificat și Florin Mergea și indianul Rohan Bopanna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net