Senioară la 13 ani

Ultima actualizare:

    Alexia Căruţaşu a jucat deja două meciuri pentru CSM  Bucureşti, în prima ligă a  voleiului feminin românesc
Alexia Căruţaşu a jucat deja două meciuri pentru CSM Bucureşti, în prima ligă a voleiului feminin românesc

Are doar 13 ani şi patru luni, dar a jucat deja două meciuri în prima ligă a voleiului românesc pentru CSM Bucureşti. Alexia Căruţaşu e considerată marea speranţă a acestui sport.

Provenită dintr-o familie în care sportul cu mingea se „mănâncă pe pâine”, Alexia nu putea sta departe de parchetul sălilor. Numai că, dacă părinţii ei, Virgil şi Andreea Căruţaşu, au practicat la nivel înalt baschetul, ea a moştenit pasiunea pentru un alt sport de echipă, la fel de spectaculos: voleiul. Cel care i-a insuflat-o a fost bunicul său, Sandu Kapelovies. Acesta este unul dintre cei mai valoroşi tehnicieni de la nivelul copiilor şi juniorilor şi i-a călăuzit primii paşi la clubul Spike, din Bucureşti. Provenind dintr-o familie de baschetbalişti, e evident că jucătoarea nu putea fi o fată micuţă de înălţime, astfel că acum a ajuns să măsoare 1,80 m, la doar 13 ani şi patru luni!

Valoarea Alexiei a ieşit în evidenţă şi, astfel, din această vară a devenit componentă a echipei de senioare a CSM Bucureşti, deţinătoarea Cupei Challenge. Mai mult, chiar dacă nu are decât puţin peste 13 ani, a debutat în prima ligă a voleiului românesc, într-un meci la Blaj, cu Alba, din prima etapă a Diviziei A1. Apoi, a jucat şi în runda a doua, în victoria obţinută acasă, cu CSM Lugoj. Chiar dacă intră pe teren pentru câteva puncte, performanţa Alexiei este una excepţională. Cristina Pîrv, probabil cea mai valoroasă voleibalistă din istoria României, a debutat în prima ligă în 1986, când avea 14 ani. Un an mai târziu, Pîrv debuta şi în naţionala de senioare a ţării noastre. 

„Mă bucur enorm că antrenorul a avut încredere în mine să mă bage în teren. Am avut ceva emoţii, dar am intrat cu încredere şi am servit bine. Atât antrenorii, cât şi fetele, mi-au spus ca trebuie să muncesc foarte mult. După meci a venit la mine Nicola Negro şi mi-a zis: «Ai 13 ani şi joci în prima ligă», după care m-a luat în braţe. A fost un moment memorabil”, a mărturisit sportiva pentru site-ul oficial al clubului bucureştean. 


    FOTOGRAFII: csmbucuresti.ro
FOTOGRAFII: csmbucuresti.ro

Joacă alături de mătuşa ei

simeon stalpnicul png

În această vară, la CSM Bucureşti a fost transferată şi coordonatoarea Alice Kapelovies. În vârstă de 27 de ani, aceasta este nimeni alta decât mătuşa Alexiei, fiind sora mamei tinerei jucătoare. Titulară în naţionala de senioare a României, aceasta a fost foarte aproape să se califice, alături de coechipierele ei, pentru a doua oară consecutiv la turneul final al Campionatului European, „tricolorele” fiind eliminate dramatic în baraj de Ungaria. 

Premiată la Balcaniada de cadete

simeon stalpnicul png

Alexia este titulară în naţionalele de speranţe şi de cadete ale României. Chiar dacă era cu doi ani mai mică decât celelalte jucătoare, Alexia a fost desemnată cea mai valoroasă trăgătoare a Balcaniadei de cadete care a avut loc în vară. La naţională şi, pe cât se poate, şi la echipa de club, ea joacă pe postul de universal, sau „fals”, cum e cunoscut în limbajul voleibalistic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net