Șeful tenisului de masă românesc a făcut spectacol la ora de sport

Ultima actualizare:

    Cristinel Romanescu și Darius Movileanu, la ora de educație fizică
Cristinel Romanescu și Darius Movileanu, la ora de educație fizică

Cristinel Romanescu joacă tenis de masă cu aceeași plăcere și îndemânare ca în perioada în care activa ca sportiv. În vârstă de 60 de ani, președintele FRTM a făcut spectacol la ora de sport, alături de marea speranță a tenisului de masă românesc, Darius Movileanu.

Fost multiplu campion național și medaliat la Campionatele Europene, Cristinel Romanescu a fost, pentru o oră, profesor de sport pentru elevii școlii generale 103 din Capitală. Președintele federației l-a avut ca partener în meciul demonstrativ pe Darius Movileanu, campion mondial de cadeți.“Tenisul de masă e ca mersul pe bicicletă, odată învățat, nu-l vei uita niciodată. Doar că viteza și kilogramele în plus nu îmi permit să fac un antrenament ca un sportiv de înaltă performanță. Nu mă laud, dar dacă cineva îmi dă mingea în același loc, fac față la orice nivel. Sunt pe lista pentru Tokyo, dar din altă postură” , a declarat Cristinel Romanescu, președintele FR Tenis de Masă.

Vedetă la 14 ani

Marea speranță a tenisului de masă românesc, Darius Movileanu a dat autografe elevilor de vârsta sa. Campionul mondial de cadeți a rămas impresionat de calitățile președintelui federației. “Dacă s-ar antrena puțin, domnul Romanescu ar face față în competiții. A fost foarte interesant, mi-a plăcut foarte mult. M-am simțit puțin flatat și emoționat în același timp. Mi-aș dori ca acești copii să practice un sport, nu neapărat tenisul de masă, dar să facă un sport pentru sănătatea lor”, a spus Darius Movileanu, campion mondial de cadeți la tenis de masa.

România, locul doi în Europa la obezitate infantilă

Cristinel Romanescu speră ca sălile și terenurile de sport să fie din ce în ce mai pline de copii dornici să facă mișcare. “Ne dorim cât mai mulți copii să vină în sălile de sport. Să nu uităm că România este pe locul al doilea la obezitate infantilă. Noi ne dorim să fim pe podium la medalii, nu la asemenea lucruri. Părinții și copiii trebuie să conștientizeze că mișcarea îi dezvoltă frumos. Am un proiect pe care l-am implementat deja. În Buzău, în această vară, au fost montate 20 de mese de tenis de masă în tot orașul. Am văzut mulți copii acolo, cu părinți, cu bunici, așa cum făceam și noi odată. Eu pe catedră am învățat tenis de masă. Ne dorim să avem cât mai mulți practicanți, doar așa pobilitatea de a avea campioni este mai mare”, a încheiat Cristinel Romanescu, președintele FR Tenis de Masă.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net