Se vorbește despre organizarea unei noi ediții a Turneului celor 6 Națiuni la toamnă

Ultima actualizare:

    Se discută despre organizarea la toamnă a Turneului celor 6 NațiuniFoto: Six Nations
Se discută despre organizarea la toamnă a Turneului celor 6 NațiuniFoto: Six Nations

Rugby-ul este unul dintre sporturile serios afectate de pandemia de Covid-19. În condițiile în care organizarea meciurilor-test la toamnă este tot mai puțin probabilă, ”The Rugby Paper” a scris despre ideea disputării unei noi ediții a Turneului celor 6 Națiuni. Ceea ce ar implica participarea echipelor din vestul Europei (Anglia, Franța, Irlanda, Italia, Scoția și Țara Galilor). Nu s-a spus, însă, dacă meciurile s-ar disputa cu spectatori sau cu porțile închise.

Varianta aceasta devine plauzibilă, desigur, în cazul foarte probabil când formațiile de rugby din emisfera Sudică nu vor putea călători în Europa, conform obiceiului. Potrivit publicației britanice citată de ”LEquipe”, organizatorii Six Nations lucrează deja la materializarea acestui proiect, iar federațiile din Anglia, Franța, Irlanda, Italia, Scoția și Țara Galilor ar fi demarat discuții pe această temă. Există varianta disputării Turneului într-o versiune completă, cu cinci etape, respectiv 15 meciuri programate în decurs de opt săptămâni, în octombrie și noiembrie. A fost prezentată și declarația unui participant la discuții, sub anonimat: ”Multă lume ne va acuza că am devalorizat Turneul, însă ce am putea face? În aceste circumstanțe excepționale, noi vom încerca să asigurăm meciuri dacă nu va exista alt plan de urgență”.Nu s-a decis încă nimic legat de ediția din primăvară a Turneului celor 6 Națiuni, care n-a fost încheiată. Au fost amânate patru meciuri, unul (Irlanda - Italia / 7/8 martie) din penultima etapă și trei (Țara Galilor - Scoția, Italia - Anglia și Franța - Irlanda / 15/16 martie) din ultima. Iar clasamentul arată astfel: 1. Anglia 13 puncte (+15), 2. Franța 13p (+13), 3. Scoția 10p, 4.Irlanda 9p, 5. Țara Galilor 7p (+25), 6. Italia 0p.

Și meciul România - Uruguay e sub semnul întrebării

Printre echipele naționale de rugby ce pot fi afectate de anularea deplasării formațiilor din Sud se numără și aceea a României, care urmează a primi vizita Uruguay-ului în 7 noiembrie, când urmează să fie deschis și Noul Stadion Național de Rugby ”Arcul de Triumf”. Sunt puse sub semnul întrebării turneele pe care urmează a le efectua Africa de Sud (meciuri în Italia, Irlanda, Franța, Țara Galilor), Argentina (meciuri în Scoția, Anglia, Țara Galilor), Australia (în Irlanda, Franța, Italia, Anglia), Fiji (în Țara Galilor, Georgia), Japonia (în Scoția, Irlanda și cu Barbarians, la Londra), Noua Zeelandă (în Japonia, Anglia, Țara Galilor, Scoția) și Tonga (în Anglia). Tocmai pentru a atenua pierderile, îndeosebi cele financiare, World Rugby a anunțat crearea unui fond de sprijin cu circa 92 milioane de euro cu care va ajuta federațiile confruntate cu probleme financiare din cauza pandemiei de Covid-19. 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net