Scandal cu repetiţie la Cupa Davis

Mergea nu l-a vrut pe Pavel în funcţia deţinută de Ciprian Porumb şi odată ce fostul tenisman a reuşit să pună mâna pe acest post, l-a îndepărtat şi pe sportivul care de obicei făcea pereche cu Horia Tecău.

Schimbările produse la nivelul conducerii Federaţiei Române de Tenis au dus la reacţii în lanţ: preşedintele George Cosac l-a numit pe Andrei Pavel căpitan nejucător în Cupa Davis, în locul lui Ciprian Porumb, iar de aici Mergea a devenit victimă sigură.

Sportivul a câştigat alături de Tecău partidele de dublu cu Danemarca şi Finlanda, dar apoi nu a mai fost chemat, Pavel alegând să aibă trei jucători de simplu pentru disputele cu olandezii.

"Mă aşteptam ca Andrei Pavel să facă aşa ceva. Dacă el preferă să aibă trei jucători de simplu în locul unei echipe de dublu sudate, care poate aduce un punct indiferent de numele adversarilor, e treaba lui. Stau departe...nu vreau să spun pe ce se bazează când ia decizii de acest gen", a răbufnit Florin Mergea la gsp.ro.

În aceste condiţii, lotul pentru întâlnirile din Cupa Davis contra batavilor arată astfel: Victor Hănescu, Adrian Ungur, Marius Copil şi Horia Tecău. Meciurile de Cupa Davis cu Olanda sunt programate în perioada 5 - 7 aprilie, la Braşov, şi fac parte din turul doi al Grupei I, Zona Euro-africană, învingătoarea urmând să se califice la barajul pentru  Grupa Mondială.

Andrei Pavel a revenit pe postul de căpitan nejucător al echipei României în Cupa Davis după ce sportivii au făcut o cerere către noua conducere FRT, respectiv George Cosac. Florin Mergea a fost singurul care nu a fost de acord cu demiterea lui Ciprian Porumb pentru a veni Pavel.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1