Sărbătoare a baschetului 3x3 la Tulcea: peste 200 jucători au participat la Tulcea Streetplay, ediția a treia

baschet_3x3_tulcea.jpg

Tulcea a avut parte de meciuri foarte disputate
Tulcea a avut parte de meciuri foarte disputate
Citeste tot despre: 

Agro Squad, aproape de dublă la Tulcea Streetplay: Victorie pentru fete și locul doi la masculin, unde s-a impus 3x3 Bucharest. Turneul a adunat peste 200 de jucători în Piața Civică.

Echipele Agro Squad au dominat cea de-a treia ediție a Tulcea Streetplay, turneu din cadrul circuitului de baschet 3x3 Sport Arena Streetball, care a avut loc în week-end în Piața Civică. Echipa feminină a clubului Universității Agronomice din București a câștigat competiția, în timp ce băieții s-au clasat pe locul al doilea la evenimentul organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Tulcea.

Anca Șipoș, vicecampioană europeană în 2016 cu naționala României le-a condus pe fetele de la Agro Squad către victorie, fiind principala marcatoare a turneului, cu 33 de puncte. Mihaela Chelariu, Georgiana Plăvițu și Alexandra Chițanu au contribuit la rândul lor cu cel puțin 20 de puncte fiecare, iar Agro Squad și-a dominat copios adversarele în fazele eliminatorii: 22-12 cu Phoenix Constanța în sferturile de finală, 21-4 cu KSE Tg. Secuiesc în semifinale și 14-7 cu Sportul Studențesc în finală.

Pe tabloul masculin Agro Squad a avut un parcurs excelent până în finală, unde a cedat, 11-18, cu 3x3 Bucharest, în ciuda turneului de excepție reușit de Ghiță Balmuș, care a fost detașat principalul marcator al evenimentului, cu 38 de puncte.

3x3 Bucharest, avându-i în componență pe tricolorii Barîș Aktaș, Leonard Filip, Sebastian Costeiu și Andrei Grosu au încheiat turneul fără înfrângere. Costeiu, venit direct de la Debrecen, unde a participat la etapele de U23 Nations League, a fost principalul artizan al victoriei din finala competiției, cu cele 9 puncte marcate, dintre care patru aruncări reușite din spatele semicercului de două puncte.

tulcea_castigatori_baschet_3x3.jpg

Toată lumea a plecat cu zâmbetul pe buze de la turneul de la Tulcea
Toată lumea a plecat cu zâmbetul pe buze de la turneul de la Tulcea

Peste 200 de jucători la toate categoriile de vârstă au participat la Tulcea Streetplay 3x3 și au contribuit din plin la o adevărată sărbătoare a baschetului care s-a desfășurat timp de două zile în Piața Civică. Muzica, distracția, concursurile cu premii pentru spectatori au fost principalele ingrediente ale unui week-end în care au fost promovat sportul în aer liber prin intermediul baschetului 3x3, disciplină olimpică începând cu ediția Tokyo 2020 a Jocurilor Olimpice.

Evenimentul a făcut parte din calendarul FIBA 3x3, toți participanții acumulând puncte în clasamentul mondial și contribuind astfel și la clasamentul pe națiuni, care este criteriul principal de calificare pentru Jocurile Olimpice.  

Superbet Tulcea Streetplay a fost un eveniment marca Sport Arena Streetball, organizat în parteneriat cu Asociația Terra Semper Fidelis Perspectiva pentru Viitor și susținut de către Primăria Municipiului Tulcea. Turneul a fost susținut pe plan local de către Direcția pentru Sport și Tineret a Județului Tulcea, Stirom, Iridex, CSȘ Tulcea, Clubul Sportiv Deceneu, Ferma Stoian și Radio Constanța.

Circuitul național Sport Arena Streetball este susținut de Raiffeisen Bank, Nike, sport-loft.com, Horizon, Serioux, Ideal Board Games. Powered by Kiss FM.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1