Saints şi Colts vor juca în Super Bowl

Ultima actualizare:

    Hartley, eroul meciului pentru Saints, este purtat pe braţe
Hartley, eroul meciului pentru Saints, este purtat pe braţe

New Orleans Saints şi Indianapolis Colts vor juca în finala ligii profesioniste de fotbal american, Super Bowl, care va avea loc la 7 februarie în Miami. În finalele de conferinţă Saints au învins în prelungiri pe Minnesota Vikings cu 31-28 în timp ce Colts au trecut de marea surpriză a playoffului, New York Jets, cu 30-17. Super Bowl 2010 va fi transmis în România de Sport 1.

Saints au reuşit o victorie dramatică în prelungiri în urma unei transformări de la 40 de yarzi (aproximativ 35 de metri) reuşite de Garrett Hartley. Vikings puteau să câştige, dar Brett Favre, legendarul lor quarterback, a trimis o pasă interceptată de defensiva adversă în ultimele secunde ale timpului regulamentar de joc, la scorul de 28-28.

Este pentru prima oară în istoria de 43 de ani a echipei când Saints ajung în finala ligii profesioniste de fotbal american. „Dedicăm victoria întregului oraş. Acest stadion era devastat, inundat iar acum găzuieşte acest uriaş succes", a declarat Sean Peyton, antrenorul principal al celor de la Saints. Este primul succes important în sport obţinut de oraşul New Orleans după ce acesta a fost devastat în 2005 de uraganul Katrina.

În cealaltă finală de conferinţă, Indianapolis Colts nu a mai glumit cu New York Jets, aşa cum se întâmplase în finalul sezonului regulat. Atunci Colts şi-au odihnit titularii şi le-au oferit posibilitatea newyorkezilor să pătrundă în playoff, acolo unde au avut un parcurs de neimaginat, ajungând la un pas de Super Bowl.

Quarterback-ul Peyton Manning, de patru ori MVP al NFL, a trimis trei pase de touchdown şi Colts avansează în meciul suprem pentru a patra oară în istoria echipei. Cei din Indianapolis deţin două trofee Vince Lombardi, care răsplătesc campioana NFL.

3,1 milioane de dolari - 30 de secunde de publicitateSuper Bowl, evenimentul care generează aproape la fiecare ediţie cele mai mari audienţe TV în Statele Unite va avea loc la 7 februarie în Miami şi va fi transmis în direct şi în exclusivitate în România de Sport 1. Ediţia din acest va fi cea de-a 44-a din istoria modernă a NFL.

Deja 95 la sută dintre spaţiile de reclamă din transmisia TV a CBS au fost vândute, preţul fiind de 3,1 milioane de dolari pentru un spot de 30 de secunde, companiile primind discount pentru achiziţionarea mai multor poziţii. Pentru prima oară după 23 de ani, Pepsi Cola nu va achiziţiona spaţiu de reclamă în transmisia de la Super Bowl, un alt gigant american, FedEx, declinând de asemenea oferta.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net