Sabrina Ionescu, românca favorită a lui Kobe Bryant, aleasă prima în draft-ul WNBA

Ultima actualizare:

    Sabrina Ionescu a fost steaua NCAAFoto: Guliver/ GettyImages
Sabrina Ionescu a fost steaua NCAAFoto: Guliver/ GettyImages

Baschetbalista americană de origine română Sabrina Ionescu a fost prima alegere în Draft-ul ligii profesioniste nord-americană de baschet (WNBA). Ea era deja cunoscută peste Ocean, fiind una dintre preferatele regretatului Kobe Bryant.

Sabrina Ionescu va juca în următorul sezon pentru formația New York Liberty, care a avut prima opțiune în acest an. ”Sunt emoţionată să fiu ceva mai mult decât o jucătoare de baschet la New York”, a declarat ea după selecție. Fiică a unor imigranți români, Sabrina Ionescu (22 de ani) este cea de numele căreia se leagă toate speranțele fanilor de a revitaliza echipa din New York, care a înregistrat cele mai slabe două sezoane din istoria sa. ”Nu simt nicio presiune. Vor fi suişuri şi coborâşuri şi sunt pregătită să le abordez cu capul înainte”, a mai spus Sabrina, care a aflat rezultatul Draft-ului locuinţa sa din Walnut Creek (California). Din cauza pandemiei de coronavirus, Draftul a fost lipsit de fastul obișnuit, totul desfășurându-se online pentru prima dată în istorie. Fiecare jucătoare a așteptat rezultatul în propria casă. Pentru a da totuși acțiunii un aer de sărbătoare, fiecare baschetbalistă a primit acasă, din partea WNBA, un pachet promotional care cuprindea câte 12 șepci – câte una cu sigla fiecărei echipe – confetti și un tricou generic WNBA, astfel încât după anunțarea celor alese, acestea să se poată bucura în cadrul orgnizat.

Sabrina Ionescu provine de la Universitatea Oregon şi este deținătoarea mai multor recorduri în campionatul universitar (NCAA): e primul om din istorie cu 1.000 de pase decisive, reuşind şi 26 triple duble. Toate acestea sunt premiere atât pentru campionatul feminin, cât și pentru cel masculin. Ea a fost una dintre cele şase jucătoare care au câştigat premiul John Wooden pentru cel mai bun jucător la nivel de colegiu în sezoane consecutive.

Sabrina a fost una dintre jucătoarele remarcate de Kobe Bryant. Decedat într-un accident de elicopter la finalul lunii ianuarie, fosta stea NBA adora stilul de joc al baschetbalistei de origine română și nu de puține ori a asistat la meciurile ei. De altfel, Sabrina s-a numărat printre puținele persoane care au ținut un discurs la ceremonia de înmormântare a lui Kobe Bryant și a fiicei sale, Gianna.

În acest moment, nimeni nu știe când va avea loc debutul româncei la prima ei formație profesionistă, deoarece startul WNBA, prevăzut inițial pentru 15 mai, a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net