S-a calificat în a 23-a semifinală a carierei

Ultima actualizare:
Wozniacki a pierdut două dintre cele trei meciuri disputate cu românca
Wozniacki a pierdut două dintre cele trei meciuri disputate cu românca

Simona Halep scrie o nouă pagină de istorie. Ea e prima româncă ajunsă în penultimul act la Stuttgart, acolo unde va disputa azi, cea de-a 23-a semifinală WTA din carieră.

Turneul de la Stuttgart nu este deloc unul uşor şi de asta s-a convins şi Simona Halep. Chiar dacă se dispută pe zgură, o suprafaţă mai lentă decât celelalte „covoare” de joc, aici, în Germania, lucrurile sunt oarecum diferite. Pentru că din cauză că se dispută în sală, se face condens şi umezeala face ca zgura să alunece mult mai rău. Mingea vine cu putere mai mare, sare mai puţin, practic jocul e altul. Aceste condiţii de joc, adăugate permanentului pericol la care se expun jucătoarele – pot apărea accidentări groaznice dacă nu eşti atent – au dus la un meci foarte ciudat câştigat de jucătoarea noastră. Simona Halep s-a impus în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart cu scorul de 6-4, 6-4 în faţa italiencei Sara Errani la capătul unei partide unice în istoria WTA. Pentru că în ea am înregistrat 16 break-uri – game-uri câştigate pe serviciul adversarei! A câştigat jucătoarea care a reuşit până la urmă să-şi păstreze calmul la serviciu, iar aceasta a fost, din fericire, Simona Halep, care azi va juca pentru calificarea în finală contra fostului lider mondial, Caroline Wozniacki. Pentru Simona va fi a 23-a semifinală WTA din carieră, lucru unic printre jucătoarele românce aflate în activitate. Ea a jucat 17 finale până acum, câştigând 11 titluri.

Semifinalele Simonei

  • 2015: Stuttgart, Miami, Indian Wells, Dubai, Shenzhen
  • 2014: Turneul Campioanelor, Wimbledon, Roland Garros, Bucureşti, Madrid, Indian Wells, Doha
  • 2013: Sofia, Moscova, New Haven, Budapesta, ‘s-Hertogenbosch, Nurnberg, Roma
  • 2012: Bruxelles, Fes
  • 2011: Fes
  • 2010: Fes

Şi-a asigurat 28.601 euro

Prin calificarea în semifinale, Simona şi-a asigurat un cec de 28.601 euro. O victorie azi contra Carolinei Wozniacki i-ar mări cecul la 53.548 euro. Victoria finală e recompensată cu 100.000 de euro, dar şi cu un Porsche decapotabil.

Prima reacţie a româncei după ameninţările cu moartea: "Nu sunt deloc îngrijorată"

Ameninţările cu moartea primite de Simona Halep zilele trecute pe Twitter din partea unui fan danez obsedat au pus pe jar lumea tenisului românesc. 

Simona Halep a vorbit ieri, la conferinţa de presă de după meci, despre acest incident nefericit. ”Sunt aici să joc tenis, nu sunt deloc îngrijorată. Alţi oameni au grijă de asta”, a fost replica jucătoarei noastre atunci când a fost întrebată de potenţialul pericol care planează asupra ei.

Doi dintre cei mai bine clasaţi jucători români în activitate, Adrian Ungur şi Marius Copil au sărit în apărarea jucătoarei noastre şi au sfătuit-o să nu bage în seamă toţi demenţii. De asemenea, au recunoscut că şi ei au primit astfel de ameninţări. „Am primit şi eu ameninţări cu moartea, mi s-a transmis să îmi fac un sicriu. Nu le bag în seamă. Simona este o persoană inteligentă şi nu va băga nici ea în seamă astfel de lucruri”, a spus Ungur.

La rândul său, Marius Copil a declarat că şi-a închis contul de Facebook din cauza ameninţărilor pe care le-a primit. „Eu mi-am închis contul de Facebook. Mă simt mult mai bine aşa, vreau să fiu liniştit. Se întâmplă pentru că sunt mulţi care pariază, care pierd mulţi bani. Am primit şi eu ameninţări cu moartea când am primit wild-card la Miami. Pe mine sper să mă omoare nişte fete, nu nişte băieţi”, a încheiat el, glumind.

Danezul Jesper Andreassen a ajuns în atenţia forţelor de ordine daneze după ce a trimis câteva zeci de ameninţări cu moartea pe adresa Simonei Halep, al cărei fan se declară. El era supărat că citise o ştire - falsă - care informa că jucătoarea noastră se va mărita. Plin de nervi, a ameninţat-o de mai multe ori cu moartea. După începerea scandalului, el a şters toate mesajele şi, azi, a scris mai multe mesaje în care îşi cerea iertare de la jucătoarea noastră. Oricum, nu-l mai crede nimeni, aşa că Simona beneficiază, la Stuttgart, de măsuri de protecţie suplimentare.

Caroline Wozniacki, următoarea adversară

Maria Sharapova a pierdut primul meci la Stuttgart
Maria Sharapova a pierdut primul meci la Stuttgart

Astăzi, Simona Halep va juca în semifinale contra fostului lider WTA, Caroline Wozniacki. Partida va fi transmisă în direct pe canalul DigiSport 3, de la ora 14.30. În semifinale, Caroline Wozniacki, numărul 5 WTA şi cap de serie 4, a învins-o, ieri, cu scorul de 6-0, 6-3, pe spaniola Carla Suarez Navarro, locul 10 WTA. Simona conduce cu 2-1 la întâlnirile directe, ultimul meci dintre cele două având loc anul acesta, în semifinalele de la Dubai, când românca s-a impus cu scorul de 2-6, 6-1, 6-1. 

De luni, Simona urcă pe locul 2 WTA


    Maria Sharapova a pierdut primul meci la Stuttgart
Maria Sharapova a pierdut primul meci la Stuttgart

Indiferent de rezultatul semifinalei de azi, Simona Halep e sigură de un lucru: va urca pe locul 2 în lume la începutul săptămânii viitoare. Ea profită de eliminarea în turul secund a rusoaicei Maria Sharapova, campioana ultimelor 3 ediţii ale turneului de la Stuttgart. Cea care i-a administrat Mariei singura înfrângere pe zgura germană – după 13 victorii consecutive – a fost nemţoaica Angelique Kerber. Aceasta s-a impus cu scorul de 2-6, 7-5, 6-1. Simona revine pe locul 2 în lume după aproape 200 de zile.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net