Rupem şi „lalelele”? Olanda e viitoarea adversară a României la Europeanul de handbal

romania.jpg

Naţionala României, după victoria cu Norvegia

Naţionala feminină de handbal întâlneşte duminică Olanda (ora 19.00) în primul meci din grupa principală de la Europeanul din Franţa.

După ce a pus la respect multipla campioană europeană Norvegia, România îşi continuă parcursul de la Euro cu o altă adversară de top, vicecampioana continentală Olanda.

Norvegia – Olanda a fost finala ultimului campionat european (2016), dar ambele naţionale sunt în acest moment la îndemâna handbalistelor tricolore. De vreme ce a învins temuta Norvegie la opt goluri diferenţă (31-23), România n-are de cine să se mai teamă la turneul final din Franţa.

În calea fetelor antrenate de Ambros Martin iese duminică Olanda, revelaţia ultimilor ani în handbalul feminin, cu patru calificări consecutive în semifinale la competiţiile majore (CM 2015, JO 2016, Euro 2016 şi CM 2017). La fel ca şi noi, „lalelele” au ieşit cu punctaj maxim din prima fază a grupelor, iar derby-ul de la Nancy va stabili echipa care îşi va asigura într-o proporţie covârşitoare calificarea în semifinalele de la Paris.

Chiar dacă va pierde împotriva Olandei, România va depinde doar de propriile rezultate în meciurile cu Spania (marţi) şi cu Ungaria (miercuri) pentru a pătrunde în careul de aşi. De menţionat faptul că România şi Olanda nu s-au mai întâlnit în ultimii 20 de ani la turneele finale.

În lotul batavelor sunt două jucătoare de temut, centrul Groot (Gyor) şi interul Abbingh (Rostov), dar ambele sunt cunoscute foarte bine de selecţionerul nostru Ambros Martin, fost antrenor la Gyor şi actualul tehnician de la Rostov.

Loading...