Rugbystul Mihai Macovei se revoltă: ”Stadionul Arcul de Triumf a fost și este casa noastră”

Ultima actualizare:

    Mihai Macovei e căpitanul naționalei de rugbyFOTO: Federația Română de Rugby
Mihai Macovei e căpitanul naționalei de rugbyFOTO: Federația Română de Rugby

Mihai Macovei (35 de ani), liderul naționalei ”stejarilor”, se implică în scandalul care vizează stadionul Arcul de Triumf și ia atitudine față de refuzul MTS de a ceda arena federației de rugby.

Naționala de rugby a României se pregătește pentru startul campaniei de calificare la Cupa Mondială din 2023,  dar este ”măcinată” de problemele pe care FRR le are cu Ministerul Tineretului și Sportului în privința ”Stadionului Arcul de Triumf”. Rugbyștii sunt supărați că nu-și primesc arena înapoi și își strigă nemulțumirea prin vocea lui Mihai Macovei, căpitanul ”stejarilor”.

” Arcul de Triumf a fost și este casa noastră... Dar sunt unii oameni care poate n-au făcut nimic pentru România și iau anumite decizii absurde. Dacă așa vor ei să trateze sportul românesc, consider că au luat-o pe o cărare greșită. Ar trebui să fie mai atenți, să-și pună întrebări, să analizeze lucrurile, să se uite la trecut, la istorie, la prezent, la sportivii care și-au rupt oasele pe acest stadion, au avut operații, unii poate au rămas cu handicap... este o poveste și o istorie în spatele acestui stadion. Așa că nu poate veni oricine, chiar dacă este de acolo, de sus, să ia niște decizii care nu-și au rostul. Vorbim de 100 de ani de istorie, cum să vină cineva să spună că nu este al nostru? Echipa națională de rugby nu a avut niciodată un stadion al ei, altul decât acesta...pe unde mergeam trebuia să cerem voie să ne putem antrena sau juca. Când vorbești de echipa națională, ar trebui să ai toate porțile deschise în țară, oriunde ai merge...fotbalul are casa lui, handbalul la fel, baschetul la fel...noi de ce nu putem avea casa noastră? Aceasta este durerea, supărarea noastră, marea noastră frustrare. Vedem că cei de sus care ar trebui să ne ajute, merg în direcția opusă. Noi tot sperăm să se rezolve lucrurile, ne dorim să jucăm, să avem unde să ne antrenăm și să se schimbe ceva. Vrem să ne calificăm la Cupa Mondială, dar să nu ni se pună piedici aiurea. Oamenii care ar trebui să ne ajute, ne împiedică. Acolo sus ar trebui făcut ceva astfel încât să se ridice întreg sportul românesc, suntem departe de adevăr...”, a declarat Mihai Macovei, căpitanul naționalei de rugby a României.

Ținta ”stejarilor” : Cupa Mondială din 2023

Gândul jucătorilor echipei naționale zboară către Cupa Mondială din Franța. Este și cazul lui Mihai Macovei, căpitan și în campionatul din Hexagon, la Colomiers, în liga a doua. Pentru el, prezența la competiția din 2023 ar însemna bifarea a trei Cupe Mondiale! ”Obiectivul nostru este calificarea la Cupa Mondială. Îmi doresc enorm să particip la a treia Cupă Mondială, sper să mă ajute sănătatea. Îmi doresc mult și pentru cei tineri, să-i văd acolo, să trăiască atmosfera aceea. Când joci pentru țara ta mereu sunt emoții, nimic nu se compară cu sentimentul pe care-l ai când faci lucruri pentru patria ta”, a mai spus Mihai Macovei.

În mod normal, dacă nu vor mai fi amânări din cauza pandemiei de Coronavirus, naționala de rugby a României ar trebui să ia startul în preliminariile Cupei Mondiale la începutul lunii martie.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net