Rugby România – Italia: câştigăm şi mergem la Mondialul din 2019!

Ultima actualizare:

    Rugby România – Italia: "Stejarii" speră să facă un meci istoricfoto. Click!
Rugby România – Italia: "Stejarii" speră să facă un meci istoricfoto. Click!

Meciul de rugby România – Italia, ce va începe la ora 16.30, e privit ca o finală de “stejari”. Un succes ne califică direct la Campionatul Mondial din Japonia.

România – Italia va fi un duel dificil pentru noi, în condiţiile în care căpitanul Mihai Macovei e suspendat din cauza unui placaj periculos efectuat în meciul cu Canada. Astfel, liderul echipei noastre de rugby va fi Valentin Ursache.

Iată primul nostru XV: 1. Lazăr , 2. Turashvili , 3. Ion, 4. Popârlan , 5. Van Heerden, 6. Ursache (cpt), 7. Lucaci, 8. Carpo , 9. Calafeteanu , 10. Wiringi, 11. Botezatu , 12. Vlaicu , 13. Kinikinilau, 14. Lemnaru, 15. Fercu. Rezerve: Rădoi, A. Ursache, Pungea, Antonescu, Burcea, Bratu, Gal, Apostol.

Rugby România – Italia: arbitraţi de un francez

Meciul de rugby România – Italia va fi condus de arbitrul francez Romain Poite. “Fluieraşul”, în vârstă de 40 de ani, este poliţist de meserie. Ca jucător de rugby, el a evoluat la echipe precum Castres, Graulhet şi Cognac, la ultima fiind căpitan. Irlandezul George Clancy va fi unul dintre arbitrii asistenţi, iar celălalt asistent vine tot din Franţa, Mathieu Raynal. Din cauza unei accidentări, el a ratat partida test dintre România şi Tonga, la care fusese delegat iniţial.

Rugby România – Italia: ce record ratează Macovei

Mihai Macovei a fost omul meciului contra Canadei, el realizând cele două eseuri care au dus la succesul nostru. Au fost primele sale reuşite la un turneu final, chiar dacă a participat şi la ediţiile din 2007 şi 2011. Macovei a intrat însă pe lista extrem de scurtă a rugbyştilor români care au înscris două eseuri într-un meci de Cupă Mondială. Primul care a reuşit asta a fost regretatul Florică Murariu, sportivul ucis de gloanţe la Revoluţie, care la prima ediţie a Cupei Mondiale, cea din 1987, desfăşurată în Noua Zeelandă, a punctat de două ori, cu eseu, între buturile Scoţiei, care ne-a învins cu 55-28. 12 ani mai târziu, la Dublin, Gheorghe Salomie, şi-a trecut şi el în cont două eseuri, în meciul România – SUA 27-25. Mihai Macovei este abia al treilea român, care în opt ediţii de Cupă Mondială reuşeşte două eseuri într-un meci.

Rugby România – Italia: Italienii şi-au pierdut şi ei căpitanul

Sergio Parisse nu figurează în XV-le de start al adversarilor în meciul de rugby România – Italia, cel care ar putea aduce câștigătorului locul 3 în grupa D, adică participarea directă la următoarea Cupă Mondială din 2019. Iată echipa italienilor: McLean — Sarto, Campagnaro, Benvenuti, Venditti — Allan, Gori — Favaro, Zanni, Minto — Furno, Geldenhuys (căpitan) — Cittadini, Manici, Aguero. Rezerve: Giazzon, de Marchi, Chistolini, Bernabo, Vunisa, Palazzani, Canna, Bacchin. Ultima întâlnire dintre Italia şi România a fost în 2007, când italienii s-au impus cu 24-18.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net