Românul din Turul Italiei e de fapt un moldovean

Ultima actualizare:

    Serghei Ţvetcov este românul din Turul Italiei
Serghei Ţvetcov este românul din Turul Italiei

După 79 de ani, România va avea din nou un concurent într-unul din marile tururi cicliste. Născut în Republica Moldova, Serghei Ţvetcov (26 de ani) este românul din Turul Italiei, competiţie care va începe la finalul acestei săptămâni.

Românul din Turul Italiei repune ţara noastră pe harta ciclismului mondial. Ultima dată când tricolorul a fost fluturat într-o competiţie majoră de acest tip a fost în 1936. Atunci, patru români (Nicolae Tapu, Virgil Mormocea, George Hapciuc şi Constantin Tudose) au concurat în Turul Franţei.

Românul din Turul Italiei are cetăţenie din 2013

Până la Turul Franţei din această vară, Turul Italiei este cea mai importantă competiţie ciclistă. Sâmbătă, la startul programat la San Lorenzo al Mare se va alinia şi Serghei Ţvetcov, selecţionat în lotul echipei Androni Giocattoli-Sidermec. Românul din Turul Italiei va reprezenta o formaţie sponsorizată de un important producător de jucării din Cizmă.

Aşa cum o arată şi numele, Serghei Ţvetcov nu are origini româneşti. El este născut la Chişinău, în Republica Moldova, la 29 decembrie 1988. Din 2013, după ce a obţinut cetăţenia română, Ţvetcov a ales să alerge pe plan internaţional sub steagul ţării noastre. Românul din Turul Italiei a participat anul trecut sub tricolor şi la Campionatul Mondial de Cicclism pe şosea.

Românul din Turul Italiei a explodat în America

2014 a fost anul în care românul din Turul Italiei a obţinut cele mai bune performanţe. Serghei Ţvetcov a impresionat în America, pentru echipa Jelly Belly, rezultatele sale aducându-l în atenţia unor grupări puternice din Europa. Astfel, Ţvetcov s-a transferat în Italia şi are acum şansa uriaşă de a concura în “Il Giro”.

Românul din Turul Italiei şi-a continuat evoluţiile bune şi la începutul acestui an. Cea mai notabilă performanţă a lui Ţvetcov este ocuparea locului patru în contratimpul Turului San Luis, la doar 29 de secunde de câştigătorul probei. În trecut, Serghei a participat şi la Turul României, în 2009 clasându-se pe poziţia a patra.

Românul din Turul Italiei se află însă acum în faţa unei premiere, o competiţie ciclistă de trei săptămâni, care va începe la 9 mai şi se va încheia la 31 mai, la Milano. Astfel, principalul obiectiv al lui Serghei Ţvetcov la debutul în Turul Italiei este să nu abandoneze pe parcursul unei întreceri care va avea şi câteva căţărări extrem de solicitante.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net