Românii vor să cucerească America la tenis de masă

Ultima actualizare:

    Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu vor evolua și la dublu mixtFoto: EPA-EFE
Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu vor evolua și la dublu mixtFoto: EPA-EFE

Ultimul examen din acest an al jucătorilor de tenis de masă din România a început aseară, după închiderea ediției, în SUA. La Houston au debutat Campionatele Mondiale, acolo unde ”tricolorii” sunt deciși să învingă zidul asiatic.

„Din momentul în care am auzit că Mondialul se va ține la Houston m-am bucurat enorm. America este America, cred că oricine și-ar dori să ajungă acolo, chiar și cu sportul, nu doar în vacanță”, a declarat înaintea startului competiției Eliza Samara, multiplă campioană continentală. Vicecampion mondial la dublu masculin, alături de Alvaro Robles, veteranul echipei masculine, Ovidiu Ionescu, abia aștepta să ajungă în State. „Am mai fost de trei ori, o dată cu logodnica mea la New York, apoi am jucat un meci din campionatul Germaniei chiar la Washington și o dată la un concurs în Las Vegas. Fiecare oraș are povestea lui. Aș merge în toată America, dacă aș avea ocazia”, a recunocut pentru Sportsnet Ovidiu Ionescu.

Component al echipei noastre masculine, Hunor Szocs, fratele mult mai celebrei Bernadette, visează chiar să se mute în SUA: ”M-am gândit la un moment dat oare de ce nu e la tenis de masă un campionat puternic în America la tenis de masă, așa cum e NBA- ul. Ar fi fost visul meu să mă mut acolo, dar performanța și tenisul de masă momentan nu se leagă cu America”, spune el cu părere de rău.

Delegația României a ajuns la Houston de trei zile. Lotul feminin este format din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu și Andreea Dragoman, iar cel masculin din Ovidiu Ionescu, Hunor Szocs, Rareș Șipoș și Cristian Pletea. Sportivii sunt însoțiți de antrenorii Viorel Filimon, Andrei Filimon și Ionuț Seni, Mioara Șincan, psiholog și Ion Anghel, fizioterapeut. Primii români care vor intra în întrecerile de simplu sunt Bernadette Szocs, Eliza Samara și Ovidiu Ionescu.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net