România va reintra în cursa pentru semifinalele Europeanului de handbal duminică. Programul meciurilor

cristina_neagu_aruncare_euro_2018_handbal.jpg

Cristina Neagu e cea mai buna jucatoare a Romaniei
Cristina Neagu e cea mai buna jucatoare a Romaniei
FOTO: Sportpictures.eu

Naționala feminină de handbal are trei zile de pauză înaintea primului meci din grupa principală 2. Acesta se anunță și cel mai dificil.

Calificată în grupa principală 2 a Campionatului European feminin de handbal Franța cu maximum de puncte, 4, naționala României va juca duminică, în primul meci al acestei grupe chiar contra celeilalte echipe ajunse aici cu maximum de puncte, Olanda. Aceasta a venit din grupa C, acolo unde a reușit să învingă Spania (27-26) și Ungaria (28-25). Aceste două echipe vor fi viitoarele adversare ale României în lupta pentru calificarea în semifinale.

După meciul cu Olanda, România va juca împotriva Spaniei (marți, ora 19.00) și a Ungariei (miercuri, ora 19.00). Teoretic, pentru a ocupa unul dintre primele două locuri ale grupei principale, condiția pentru semifinale, România ar avea nevoie de două victorii, dar mult mai sigur ar fi ca Neagu și coechipierele ei să câștige toate meciurile, pentru a avea în semifinale un adversary considerat mai facil: ocupanta locului secund din grupa principală 1.

Echipa României are în palmares o singură medalie continentală, bronz, în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5. Titlul european este deţinut de Norvegia, care a dispus de Olanda în finala din 2016.

În grupa principală 2, clasamentul cu care se pornește la drum este următorul: 1. România 4 puncte (+13 golaveraj), 2. Olanda 4 puncte (+4), 3. Ungaria 2 puncte (+3), 4. Germania 2 puncte (-4), 5. Spania 0 puncte (-7), 6. Norvegia 0 puncte (-9).

În grupa principală 1, Rusia e singura echipă cu 4 puncte. E urmată de patru formații cu câte 2 puncte: Serbia, franța, Suedia și Danemarca. Clasamentul e încheiat de Muntenegru, care nu are nici un punct.

Programul României în grupa principală 1

Duminică, 9 decembrie, ora 19.00: România – Olanda

Marți, 11 decembrie, ora 19.00: România – Spania

Miercuri, 12 decembrie, ora 19.00: România – Ungaria

Toate partidele vor fi transmise în direct de TVR 1.

Loading...