Romania va infrunta Olanda în meciul pentru medalia de bronz la Euro 2018

ardean-elisei-valentina-handbal-romania-olanda_25.jpg

Valentina Ardean Elisei aruncă la poartă de pe extrema stângă
Valentina Ardean Elisei e cea mai experimentată handbalistă a României la Euro 2018
Foto: sportpictures.eu

Echipa feminină de handbal a României și-a aflat adversara din meciul pentru medalia de bronz de la Campionatul European 2018. Tricolorele se vor duela din nou cu Olanda, formație în fața căreia au pierdut clar (25-29) în primul meci din Grupa Principală II. Pentru titlul continental se vor nfrunta Franța și Rusia. Adică deținătoarea titlului mondial, respectiv aceea a titlului olimpic.

A doua semifinală a CE a avut o desfășurare asemănătoare cu aceea dintre Rusia și România. Franța a condus cu un gol la pauză (12-11), dar s-a dezlănțuit în partea a doua a disputei impunându-se cu 27-21. 

Obiectivul echipei României la CE 2018 a fost clasarea între locurile 1-6, fiind deja atins. Naționala noastră și-a asigurat, totodată, calificarea directă la turneul final al Campionatului Mondial din 2019 (Japonia). Echipa feminină de handbal a României are în palmares o singură medalie continentală, bronz în 2010, iar la ultima ediţie, în 2016, s-a clasat pe locul 5.

Duminică, de la ora 15.00, România şi Olanda își vor disputa medalia de bronz, iar de la ora 18.30 vor lupta pentru titlul european Rusia şi Franţa.

Loading...