România, umilită de Japonia la Campionatul Mondial. Tricolorele au încheiat competiția pe locul 12

Ultima actualizare:

    Nationala Romaniei a incheiat pe locul 12 Campionatul Mondial de handbalFOTO: EPA
Nationala Romaniei a incheiat pe locul 12 Campionatul Mondial de handbalFOTO: EPA

Naționala de handbal a României a suferit o nouă umilință la Campionatul Mondial. De data asta în fața Japoniei, care ne-a dat o adevărată lecție de handbal și de deminitate pentru că miza meciului era doar ocuparea locului 10 în lume.

Echipa feminină de handbal a României a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 37-20 (18-8), de Japonia, în ultimul meci din cadrul grupei principale II a Campionatului Mondia. Aceasta a fost cea mai dură înfrângere suferită de naționala noastră la competiția organizată chiar de Japonia. În urma acestui eșec umilitor - Japonia era la degetul mic al naționalei României până acum - ”tricolorele” au încheiat pe ultimul loc grupa, fără nicio victorie şi fără niciun punct. Ele au terminat competiția pe locul 12.

Pentru românce au marcat Perianu (4), Udiştoiu (4), Ointea (3), Viztiu (3), Ostase (2), Polocoşer (2), Seraficeanu şi Zamfirescu. Sasaki a fost cea mai bună marcatoare a japonezelor, cu opt goluri.

Celelalte rezultate ale tricolorelor la această ediţie a CM au fost următoarele: 16-31 cu Spania, 29-24 cu Senegal, 22-20 cu Kazahstan, 26-27 cu Muntenegru, 28-27 cu Ungaria, 18-27 cu Rusia şi 22-34 cu Suedia.

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net