România se bate pentru aur la Europenele de gimnastică. Concursul e în direct pe TVR 2

Ultima actualizare:

    Larisa IordacheFOTO: EPA
Larisa IordacheFOTO: EPA

România domină ca pe vremuri Campionatele Europene feminine de gimnastică. Calificată de pe primul loc în finala pe echipe și cu reprezentante în toate finalele pe aparate, țara noastră este favorită la cucerirea multor medalii. Toate prestațiile fetelor noastre vor putea fi urmărite în direct la TVR 2, sâmbătă și duminică.

În aceste zile, la Mersin, în Turcia, se dispută Campionatele Europene feminine de gimnastică. Iar România strălucește din nou, așa cum o făcea pe vremuri. Chiar dacă se preconizează multe medalii, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece.

Sâmbătă, de la ora 14.30, TVR 2 transmite finala pe echipe

După calificările de joi, s-a dovedit faptul că România este cea mai valoroasă echipă. Fetele noastre s-au calificat în finala formațiilor de pe prima poziție, la aproape cinci puncte de Ucraina, a doua clasată, și de Ungaria, a treia în calificări. Finala echipelor va avea loc azi, de la ora 14.30, și va fi transmis în direct de TVR 2.

Duminică, de la ora 14.00, TVR 2 transmite finalele pe aparate

De asemenea, în urma notelor primite, vom avea reprezentante în toate finalele pe aparate programate mâine, cu începere de la ora 14.00, de asemenea în direct pe TVR 2. Mai mult, cu excepția paralelelor, unde o avem în ultimul act doar pe Larisa Iordache, la toate celelalte probe individuale avem câte două românce angrenate în lupta pentru medalii. Larisa, revenită după trei ani într-un concurs, e calificată în toate finalele pe aparate, ea va fi ”acompaniată” la sărituri de Ioana Stănciulescu, la bârnă de Silviana Sfiringuși la sol de Irina Antonia Duţă. Dominația româncelor la aceste Europene e atât de mare încât în clasamentul neoficial de la individual compus (anul acesta nu se acordă medalii la proba combinată a aparatelor), primele trei clasate sunt din țara noastră: Larisa Iordache, Silviana Sfiringu şi Ioana Stănciulescu.

La Campionatele Europene de gimnastică participă doar 8 țări

Totuși, chiar dacă vom lua în weekend un braț de medalii, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Trebuie spus că la aceste Europene participă doar sportive din 8 țări (România, Ucraina, Ungaria, Turcia, Cehia, Croația, Luxemburg și Letonia), niciuna din primul eșalon al gimnasticii actuale. Toate celelalte au refuzat participarea din cauza coronavirusului. Practic, acum suntem cei mai buni din divizia secundă, dar chiar și așa, e un lucru mare, pentru că și în gimnastică, la fel ca în alte discipline sportive, victoriile aduc victorii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net