România s-a calificat în elita Cupei Davis!

Ultima actualizare:

    Victor Hănescu
Victor Hănescu

România s-a calificat în Grupa Mondială a Cupei Davis după ce dublul Victor Hănescu/Horia Tecău au adus punctul victoriei în disputa cu Ecuador. România conduce cu 3-0, iar meciurile de simplu de duminică vor conta doar pentru statistici.

Succesul de ieri al lui Adrian Ungur în fața lui Giovanni Lapentti le-a oferit posibilitatea lui Victor Hănescu și lui Horia Tecău să încheie conturile cu ecuadorienii sâmbătă, în partida de dublu. Cei doi nu au avut probleme în fața perechii Ivan Endara/Giovanni Lapentti și au câștigat în trei seturi 6-2, 6-2, 6-2, exact același scor cu care Hăne a trecut de Endara în meciul de deschidere. 

Raul Viver, căpitanul nejucător al Ecuadorului, a anticipat oarecum soarta disputei și a decis să-l trimită în teren la dublu pe tânărul Ivan Endara, în locul mult mai experimentatului Nicolas Lapentti, fratele lui Giovanni. Nicolas e accidentat la genunchiul stâng și nu s-a recuperat în totalitate, astfel că nu a vrut să riște o agravare a problemei medicale.

Aproape 2500 de spectatori, printre care și Ion Țiriac, au aplaudat victoria României, care revine în Grupa Mondială după o absență de un an. Înfrângerea cu Suedia din 2009 punea capăt prezenței tricolorilor în elita Cupei Davis, după șapte ani consecutivi, dintre care șase au jucat la baraj. A urmat însă succesul cu Ucraina din primăvară, prin care România și-a câștigat dreptul de a evolua la baraj, iar la anul vom avea din nou șansa de a ne lupta cu cele mai bune echipe din lume.

Rezultate și program:Vineri:Victor Hănescu (54 ATP) - Ivan Endara (408 ATP) 6-2, 6-2, 6-2Adrian Ungur (130 ATP) - Giovanni Lapentti (283 ATP) 6-7 (2), 4-6, 6-3, 6-4, 6-1.Sâmbătă, ora 12.00:Victor Hănescu/Horia Tecău - Nicolas Lapentti/Giovanni Lapentti 6-2, 6-2, 6-2Duminică, ora 11.30:Victor Hănescu - Giovanni LapenttiAdrian Ungur - Ivan Endara.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net