România, în runda principală la CE, 40-27 cu Serbia. Voina: ”Azi începe CE pentru noi”

Ultima actualizare:

UPDATE 21.55 Voina: ”Pentru noi, Campionatul European începe azi”

”Felicit toate jucătoarele, sunt mulțumit de jocul făcut de fiecare dintre ele. Pentru viitor nu știu dacă voi putea îmbunătăți evoluția noastră, față de ceea ce am arătat astăzi pe teren însă pentru noi abia astăzi începe cu adevărat Campionatul European și trebuie să ne comportăm ca atare de acum încolo”, a declarat la finalul partide antrenorul tricolorelor, Radu Voina.

România se va califica probabil de pe locul al doilea în grupa principală. Dacă Spania va învinge Danemarca atunci cele trei echipe vor merge fiecare cu câte două puncte mai departe.

Marcatoarele României : Neagu 7 goluri, Stanca 5, Geiger 5, Elisei 5, Manea 4, Paraschiv, Han și Chintoan câte 3,  Fiera 2, Tivadar, Șoit și Brădeanu câte unul.

1. România 2 2 0 1 92:78 4p2. Danemarca 2 2 0 0 50:42 4p3. Spania 2 1 0 1 52:53 2p4. Serbia 2 0 0 3 70:91 0p

Urmează meciul dintre Danemarca și Spania. Echipele calificate în runda principală vor beneficia doar de punctele câștigat în fața adversarelor alături de care s-au calificat mai departe.

SCOR FINAL 40-27 Chintoan a închis tabela. Ionela Stanca este cea mai bună jucătoare a României în acest meci în opinia organizatorilor.

Min 59 39-27 Gol după gol cu România, Manea și Elisei!  Punctează și sârboaicele. Se joacă pentru statistici.

Min 58 37-26 Manea se demarcă excelent și marchează de la semicerc.

Min 57 36-26 Contraatac cu Chintoan la finalizare pe piruetă. Balac marchează pentru Serbia în replică

Min 56 35-25 NEAGUUU. Zburdă pe atac rapid scăpată din chingile lui Zivkovic și marchează.

Min 55 34-25 TOLNAIIIIIIII!!! Apără șapte metri, al treilea la acest European.

Min 54 34-25 GOOL Elisei care are un strigăt de descătușase la revenirea în apărare. Chintoan ratează pe contraatac. Serbia nu mai există pe teren și România se poate considera deja calificată în grupele principale.

Min 53 33-25 Gol România. Chintoan marchează primul gol al ei la Europene. Tolnai fabulos, apără din nou!

Min 52 32-25 Ada Moldovan greșește din nou și Tolnai, deși a apărat în primă fază nu a mai avut ce face.

Min 51 32-24 Două greșeli consecutive a Adei Moldovan. Neagu este apărată om la om de Zivkovic, sufocantă defensiva sârboaicei. Nici adversarele nu strălucesc pe atac în acest momente.

Min 50 32-24 Comitem pași și Nisavic punctează pe atac rapid. Replierea a fost defectuoasă la această fază pentru tricolore. Ada Moldovan comite fault în atac.

Min 49 32-23 Gol Geiger, după ce Serbia a marcat.

Min 47 31-22 GOOL România, Oana Manea marchează de pe semicerc. Brădeanu și Tivadar se apără excelent.

Min 47 30-22 GOOL România și Voina renunță la time-out. tot Elisei a marcat.

Min 45 29-22 Nisavici pe contraatac, pe superioritate. Radu Voina vrea să ceară time-out după ce România ratează încă un atac. Voina pregătit să reacționeze rapid după ce cu Danemarca nu a cerut la timp time-out.

Min 45 29-21 Tolnai salvează din nou, dar pe semicerc nimeni nu culege mingea și sârboaicele marchează prin Zivkovic.

Min 44 29-20 Tivadar primește două minute eliminare, Tolnai scoare o nouă  minge.

Min 42 29-20 Primim gol în inferioritate dar Magdalena Paraschiv marchează. 

Min 41 28-19 Zipkovic marchează cu un șut bombă, iar Elise provoacă eliminarea pentru două minute a lui Krpez. tricolorele ratează însă șansa unui gol în superioritate în prima fază.

Min 41 28-18 GOOL România. Gol Elisei, care s-a descurcat excelent pe extremă, a plutit superb deasupra semicercului și a marcat la colțul lung aproape de vinclu. Pierdere importantă și pentru Serbia, Leckic cea mai bună jucătoare a adversarelor în această seară iese de pe teren cu probleme la genunchi.

Min 40 27-18 Am ratat lejer două atacuri și sârboaicele punctează. Neagu este ținută om la om din nou.

Min 39 27-17 Talida Tolnai a apărat excepțional încă o dată. Are 44 la sută procentaj în acest meci. A închis din nou la Damnjanovic

Min 38 27-17 GOOOL Oana Manea. Prima ei reușită în acest meci. Time-out Serbia. Tricolorele joacă foarte bine în acest momente.

Min 37 26-17 Geiger ratează de la șapte metri.

Min 37 26-17 GOOL NEAGU! Cea mai mare diferență pentru România.

Min 36 25-17 GOOOOL Geigerrrr! Jucătoarea de la Oltchim, numită recent cea mai bună handbalistă la fostul său club, Baia Mare, are o serie frumoasă de goluri.

Min 35 24-17 Apărările sunt visătoare de ambele părți și se marchează non-stop. Han a punctat pentru noi.

Min 34 23-16 Schimb rapid de goluri, Geiger a marcat superb pentru tricolore cu un șut bombă.

Min 34 22-15 Duel dur Lekic-Neagu. Românca este la pământ. A fost un atac la umăr și Cristina are dureri, dar se ridică și va continua. Au fost momente de tensiune maximă pe banca României.

Min 33 22-15 GOOOL România. Geiger pe un atac rapid. România a jucat excelent pe aceste repuneri rapide după goluri primite și le-am surprins pe sârboaice. Elisei 2 minute eliminare, dar România se apără bine în cinci jucătoare și interceptăm.

Min 31 21-14 GOOL Neagu! Al cincilea gol pentru Neagu, de la șapte metri acum, cu un șut la vinclu.

Min 31 20-14 Ardean a ratat de pe extremă la primul atac. Avem încă un minut de superioritate. Șapte metri pentru România, scos de Adina Fiera.

Ne pregătim de repriza a doua, Vărzaru nu mai poate continua. Există posibilitatea și ca Voina să nu o forțeze având în vedere că meciul este sub controlul nostru. Avem nevoie de liderul naționalei în grupa principală.

PAUZĂ 20-14 România a trecut peste un început de meci mai puțin reușit și s-a instalat la conducerea jocului. Avem unele mici probleme în apărare, în special pe axul central, de unde Lekic, dacă nu a marcat, a putut distribui pase utile pentru coechipiere. Sârboaicele s-au pregătit foarte bine pentru jocul Cristinei Neagu, liderul naționalei în absența lui Vărzaru dispărând destul de des din joc sub presiunea defensivei agresive a adversarelor.

Marcatoarele României în prima repriză: Stanca 5 goluri, Neagu 4, Paraschiv, Han și Fiera câte 2, Geiger, Tivadar, Șoit, Ardean și Brădeanu câte unul.

Min 30 20-14 Fiera a fost lovită brutal și sârboaicele au primit două minute eliminare. Tot ea a marcat ultimul gol pentru România care conduce la șase goluri diferență la pauză.

Min 30 19-14 Andrea Lekic desface din nou axul central al apărării noastre care a fost cel mai vulnerabil în această primă repriză.

Min 28 19-13 GOOL România. Adina Fiera a speculat o poziționară slabă în apărare a sârboaicelor care marcaseră mai devreme.

Min 27 18-12 La fel ca și în meciul cu Spania, România primește un gol perfect valabil, dar arbitrii nu văd că mingea din bară a intrat în poartă și nu validează golul. Tolnai face un meci absolut senzațional, este a treia sau a patra oară când salvează în situații critice pentru apărarea noastră.

Min 26 18-12 GOOL GEIGER. Excelent s-a descurcat în atac, ne apărăm bine și Magda Paraschiv punctează pentru liniștea României

Min 25 16-12 GOOOL NEAGUUU care a atacat perfect între două jucătoare, dar primit rapid două goluri pe neatenții în apărare.

Min 24 15-10 GOOL România. Ardean de pe extremă, singura extremă de meserie pe care Voina o mai are în lot. 

Min 23 14-10 Fiera a angajat-o superb pe Stanca și gol România, dar primim gol de la Blazic angajată pe semicerc de Lekic.

Min 22 13-9 România greșește în atac și Nisavici înscrie pe unu la unu cu Tolnai.

Min 20 13-8 Gol Serbia după o fază confuză în care tricolorele așteptau o decizie de picior din partea arbitrilor.

Min 20 13-7 Showtime. Brădeanu, de pe semicerc după o schemă ofensivă perfect executată. România a marcat cinci goluri consecutive.

Min 19 12-7 ROMÂNIAAA se dezlănțuie. Stanca, al patrulea gol. Apărarea e beton în acest momente, Tolnai e de vis.

Min 18 11-7 GOOOOL NEAGUUUU. De una singură pe contraatac încheiat cu o bombă teribilă. Tolnai face minuni în poartă.

Min 17 10-7 GOOOOOL ROMÂNIA. Șoit pentru Paraschiv pe extremă și debutanta de 28 de ani marchează superb, cu boltă, primul său gol la un Campionat European. Time-out Serbia. Radu Voina dă indicații mai mult pentru apărare și încearcă să le încurajeze pe fete.

Min 16 9-7 GOOOOOOOOL STANCAAA! al treilea după ce în poartă Talida Tolnai a scos un șut extraordinar. România începe să pună presiune pe sârboaice. Au căpătat încredere jucătoarele noastre.

Min 15 8-7 GOOOL România. GOL Neagu din șapte metri, după ce Krpez a marcat pentru adversare

Min 14 7-6 GOOOL Neaguuu. din șapte metri. tot ea a făcut faza care a dus la penalizarea sârboaicelor cu o pasă superbă pentru Brădeanu.

Min 13 6-6 GOOOL TIVADAR. A primit o pasă excelentă de la Neagu pe un atac rapid. Lekic ne pedepsește însă imediat de pe centru.

Min 13 5-5 Stanca a tras în portar și Tomasevic se resimte.

Min 12 5-5 APĂRĂĂ UNGUREANUUU. Iar pe contraatac Stanca marchează din pasa lui Tivadar.

Min 10 4-5 GOOOL România, Han surprinde defensiva adversă după ce Lekic a marcat un gol superb.

Min 9 3-4 GOOOOL România. Gatzel de pe extremă!

Min 9 2-4 GOOOOL România. Stanca a pivotat superb pe semicerc și a înscris. Apără Paula Ungureanu!!!!

Min 8 1-4 Krpez marchează după un contraatac de manual al sârboaicelor. România pare de nerecunoscut și intră extrem de greu în acest meci.

Min 7 1-3 Paraschiv se apără bine, scote o forțare, dar în atac greșim pasa prin Șoit sub amenințare de prepasiv. Neagu aruncă în blocaj, dar suntem în formație completă. 

Min 5 1-3 Două minute eliminare pentru Elisei. România se apără 5+1 cu Neagu om la om la Lekic, principalul pericol. Sârboaicele comit pași

Min 4 1-3 Sârboaicele marchează de la șapte metri după ce Tomasevic a apărat excelent două aruncări ale tricolorelor.

Min 2 1-2 Damnjanovic marchează pentru Serbia printr-o breșă în centru. LOVITURĂ GREA pentru România, Vărzaru s-a accidentat la gleznă se pare, la aceeași la care a avut probleme și în meciul cu Danemarca. Cristina face semn din cap că nu mai poate continua. Magda Paraschiv debutează la 28 de ani pentru tricolore.

Min 2 1-1 GOOL România. Oana Șoit deschide scorul pentru noi, al cincilea gol al său la europene.

Min 2 0-1  Serbia marchează după ce Paula a respins excelent dar extremele noastre au plecat anticipat pe contraatac și sârboaicele au profitat.

Min 1 0-0 Sârboaicele au rata primul atac. România joacă în galben în această seară. Ratăm  și noi.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net