România a obținut o victorie chinuită la rugby cu Rusia

romania-rusia_-rugby_18m.jpg

Rugbyștii români împing cu înaintarea
România a forțat pe înaintare, bătrânește
Foto: Sport Pictures

Echipa de rugby a României s-a impus cu 22-20 (16-5) în fața ex-sovieticilor, însă jocul Stejarilor rămâne unul fără culoare

În fața unui public deloc numeros, echipa noastră s-a chinuit în multe momente ale disputei cu Rusia. Și nu numai în defensivă, pentru a stopa atacurile rușilor, ci și în atac, unde lipsa de experiență a unor Stejari s-a combinat, nefast în ceea ce ne privește, cu aceea de inventivitate. Așa se explică faptul că deși a câștigat disputa România a fost inferioară Rusiei la capitolul încercări marcate (1-4). De fapt, Stejarii n-au culcat niciodată balonul în terenul de țintă advers, ei primind un eseu de penalizare, transformat, în urma obstrucțiilor repetate ale adversarilor. De partea cealaltă, rușii au scăpat printre mâini victoria, niciuna din cele patru încercări marcate de ei nefiind transformată, ultima chiar în prelungirile meciului! Celelalte puncte ale României (15) au fost obținute din 5 lovituri de pedeapsă concretizate de Vlaicu (3) și Melinte (2).
Această victorie aduce 4 puncte României, care urcă pe locul 3 în clasamentul la zi. Rusia rămâne pe poziția a doua, iar Georgia este lider detașat.
Astăzi sunt programate celelalte meciuri din runda a 4-a: Spania – Belgia și Georgia – Germania. În ultima etapă a REIC, duminică, 17 martie, tot de la ora 14.00, România va întâlni Belgia, la Bruxelles.

Loading...