România nu mai poate conta pe Anamaria Ocolișan la CE de gimnastică

Ultima actualizare:

    Anamaria Ocolișan nu va putea concura la CE de gimnastică de la GlasgowFoto: ER Gimnastică
Anamaria Ocolișan nu va putea concura la CE de gimnastică de la GlasgowFoto: ER Gimnastică

După vreo 50 de ani, România participă la CE de gimnastică fără nicio sportivă deja consacrată, Anamaria Ocolișan accidentându-se la antrenamentul oficial de aseară

Fără Larisa Iordache indisponibilă din cauza unei accidentări, fără Cătălina Ponor, retrasă din activitate, dar și fără Olivia Cîmpian, care a ales să concureze pentru Ungaria,  țara noastră aliniază la competiția ce debutează astăzi, la Glasgow, o echipă care a pierdut-o și pe Anamaria Ocolişan (20 de ani), singura ce mai bifase o prezență la una dintre edițiile precedente ale Campionatului European (2016). În timpul antrenamentului oficial de marți seara, sportiva originară din Petroșani a suferit o accidentare la gleznă, la aterizarea după un salt tsukahara pe una dintre diagonalele integralului de la sol. Cu toate că la investigațiile medicale nu a reieșit că a suferit o fractură, s-a recomandat ca Anamaria să nu participe la concurs, ea urmând acum un tratament.

În aceste condiții, în subdiviziunea a patra din  calificările de astăzi (ora 21.00), se vor afla cinci gimnaste tinere, dornice de afirmare, care au ca prim obiectiv să-și facă exercițiile fără ezitări, fără erori. Adică fără prea multe depunctări.  

Golgotă, tare la sol și sărituri

Cum lupta pentru medalii se anunță dură, iar România nu mai dispune de grupul ”senatoarelor de drept” ca până în urmă cu un deceniu, se poate spune că dintre gimnastele care vor concura în Scoția șansele cele mai mari la o clasare spre vârf le are Denisa Golgotă (16 ani). Sportiva legitimată la Cetate Deva a avut cele mai mari note în ”bilateralul” cu Israel, de luna trecută, de la Izvorani. Iar în 2016, la CE de junioare de la Berna a devenit campioană continentală la sol și a cucerit medalia de argint la sărituri.   Dacă senioarele intră în concurs în această seară, junioarele noastre vor debuta mâine, în jurul orei 12.00.  Sâmbătă va avea loc finala pe echipe, iar duminică sunt programate finalele pe aparate, la junioare şi senioare. Este de precizat că la junioare se vor face clasamentele pe echipe si la individual în baza calificărilor, nedesfășurându-se un concurs propriu-zis.

Lotul este antrenat de Nicolae Forminte 

Lotul feminin de gimnastică deplasat la Glasgow le are în componență pe Denisa Golgotă, Laura Iacob, Carmen Ghiciuc, Nica Ivănuș, Carmen Ghiciuc (senioare). Silvia Sfiringu, Antonia Duță, Ana Maria Puiu, Daniela Trică și Ioana Stănciulescu (junioare). Staff-ul este compus din Nicolae Forminte, Liliana Cosma, Florin Cotuțiu, Adela Popa și Marius Vintilă (antrenori), Florin Aștefanei și Ciprian Resiga (medici), Angela Cacoveanu și Raluca Bugner (arbitri). De asemenea, în Scoția vor fi prezenți, ca oficiali, Andreea Răducan, Virginia Oprișan și Anca Mihăilescu-Grigoraș.

4 august - finala feminină pe echipe senioare (14.50 – 17.25)

5 august - finale feminine pe aparate (16.20 – 1.35)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net