România înfruntă Cehia într-un meci cât o finală

halep-simona-fedcup-romania-cehia-amr_1057.jpg

Simona Halep lovește mingea
Simona Halep a adus un punct în meciul cu Cehia din 2016
Foto: Sport Pictures

Cu Simona Halep (3 WTA) în postura de lider, echipa României țintește victoria pe terenul Cehiei, deținătoarei titlului în FedCup

Româncele vor să se revanșeze pentru eșecul (2-3) suferit în 2016, la Cluj. Ceea ce ar fi un prim și important pas spre trofeu. 
Programată în sferturile de finală ale ediției 2019 a Cupei Federației, în grupa de elită, disputa dintre Cehia și România are valențele unei finale. În primul rând, fiindcă în componența celor două echipe regăsim jucătoare cu clasări de top precum Simona Halep (locul 3 mondial) și Karolina Pliskova (locul 5), la individual, sau Katerina Siniakova și Barbora Krejcikova, ocupantele primelor două poziții mondiale la dublu. Cu o asemenea desfășurare de forțe, absența Petrei Kvitova (locul 2 WTA la simplu) nu dezechilibrează partida. Ba din contră, poate fi o armă cu două tăișuri. Fiindcă nu trebuie uitat că acum trei ani, la Cluj, Kvitova a pierdut ambele meciuri de simplu, în timp ce Pliskova le-a câștigat pe ale ei, evoluând și la dublu. 

Ordinea meciurilor nu ne avantajează

Stabilită ieri, prin tragere la sorți, ordinea meciurilor de astăzi nu avantajează echipa României. În sensul că, fiind desemnată să joace a doua partidă a zilei, Simona Halep va avea un timp mai mic de refacere până la disputa cu Pliskova, de mâine. Firește că e vorba despre detalii, însă acestea sau mai ales acestea fac diferență într-o confruntare atât de echilibrată. Totuși, acest dezavantaj poate fi suplinit în cazul în care Simona se va impune cât mai rapid, adică în două seturi, în fața Katerinei Siniakova. 
Totodată, trebuie spus că România trebuie să evite ”a împinge” stabilirea câștigătoarei în partida de dublu, așa cum s-a întâmplat la Cluj, acum trei ani. În primul rând fiindcă Siniakova și Krejcikova formează un cuplu greu de învins. Și în al doilea rând pentru că Irina și Monica au avut de depășit diferența de fus orar dintre Thailanda, unde au cucerit trofeul sâmbăta trecută, și Cehia (6 ore). 
România și Cehia s-au înfruntat de două ori în Cupa Federației. În 1980, la Berlin, victoria (2-1) a revenit jucătoarelor cehoslovace, iar în 2016, la Cluj, Kvitova și compania au revenit de la 1-2 impunându-se cu 3-2. 

Irina Begu a dezvăluit cine ”are grijă de ea”

Atmosfera în echipa de FedCup a României este foarte bună, fetele noastre fiind surprinse cu zâmbetul pe buze și la conferința de presă, dar și la dineul oficial de joi. Mai mult decât atât, Irina Begu a postat pe Instagram o fotografie în care apare în halat, pe scaun, iar în spatele ei zâmbește Simona Halep. Imaginea e însoțită de următorul enunț: ”Iată cine are grijă de mine, prietena mea, Simona Halep”. 
FedCup, Grupa Mondială, sferturi de finală
Cehia – România
Franța – Belgia
Germania – Belarus
Australia – SUA
Echipele câștigătoare se califică în semifinale, învinsele vor susține ”baraj” de menținere
România – Cehia
Programul întâlnirilor

Astăzi, de la ora 14.00
Karolina Pliskova – Mihaela Buzărnescu
Katerina Siniakova – Simona Halep
Mâine, de la ora 14.00
Karolina Pliskova – Simona Halep
Katerina Siniakova – Mihaela Buzărnescu
Siniakova/Krejcikova – Begu/Niculescu
Meciurile sunt transmise de Digi Sport și Telekom Sport

Loading...