România - Franța, 11-38, dar "Stejarii" au jucat onorabil

Ultima actualizare:

    Vali Ursache a marcat singurul eseu al României în jocul cu FranțaClick!
Vali Ursache a marcat singurul eseu al României în jocul cu FranțaClick!

România a debutat miercuri seara la Campionatul Mondial de Rugby din Anglia cu Franța, una dintre favoritele la câștigarea trofeului.

Speranțele băieților noștri pe Stadionul Olimpic Elisabeta a II-a, din Londra, erau să stea cât mai aproape de "Cocoșii galici" și la început au reușit chiar mai mult. După 30 de minute tabela arătat un incredibil 3-3, singurele puncte fiind înscrise de veteranul francezilor, Morgan Parra, și de Florin Vlaicu, din lovituri de penalizare. România putea chiar conduce în meci, dar același Vlaicu a căzut pe spate în terenul de țintă advers, neputând însă să culce balonul. Filmul s-a rupt pentru noi în minutul 30, când Paulică Ion a văzut cartonașul galben pentru prăbușirea unei grămezi spontane în apropierea terenului nostru de țintă și a trebuit să stea pe bancă 10 minute. Iar cu om în minus până la pauză n-am rezistat. În aveastă perioadă am încasat două eseuri, prin Sofiane Guitoune și Nyanga, transformate impecabil din poziții grele de același Morgan Parra. Astfel, Franța s-a dus repede la 17-3 și desprinderea, cel mai greu lucru de făcut, se produsese. Fiind în postura de a alerga după rezultat, Macovei și compania n-au mai putut reveni. Vlaicu a mai transformat o livitură de pedeapsă și ne-am apropiat la 17-6, dar apoi am căzut din nou. Francezii nu s-au lăsat invitați și au profitat imediat de slăbiciunea arătată de adversari. Guitoune și Fofana, declarat omul meciului, plus transformările lui Parra și Kockott au dus scorul la un 31-11 îngrijorător. Fără nimic de pierdut, "Stejarii" și-au dat drumul la jos și au reușit și ei un eseu care le dă mari speranțe pentru meciurile următoare. Vali Ursache a fost cel care a reușit să culce balonul în terenul de țintă advers după o faă jucată impecabil în margine. Vlaicu n-a reușit transformarea, iar eseul lui Fickou, luat ca la antrenament, și transformarea lui Kockott au stabilit scorul final, 38-11 pentru Franța. Previzibil, nimic dramatic la mijloc până la urmă. Franța ne-a bătut în ultimele meciuri cu peste 60 de puncte marcate, iar acum nici nu s-a apropiat de așa ceva. Rămânem poate cu un gust amar, având în vedere că adversarul n-a rupt gura târgului și doar impreciziile și lipsa de curaj ne-au despărțit de un reultat mare.

Pentru România urmează duminică, de la 18:45, pe Wembley, un meci poate mai greu decât cel cu Franța, în compania Irlandei, câștigătoarea ultimelor două Turnee ale celor Cinci Națiuni. "Stejarii" știu că tot evitarea rușinii e obiectivul pentru meciul cu irlandezii, abia apoi urmând miza pe puncte. Pe 6 octombrie, la Leicester, jucăm împotriva Canadei și doar victoria ne interesează. Apoi, pe 11 octombrie, la Exeter, încheiem Cupa Mondială în fața Italiei și dacă vom reuși să câștigăm putem să termină grupa pe locul 3, acela care ne asigură calificarea automată la următorul Mondial, cel din Japonia. Pentru primele două locuri, cele care duc în sferturi, e greu de crezut că se poate interpune cineva între Franța și Irlanda.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net