România are meci-șoc cu Norvegia. Nordicele s-au impus în ultimele meciuri directe la CM de handbal

Ultima actualizare:

    Bianca Bazaliu a reușit 5 goluri în meciul cu KazahstanFoto: sportpictures.eu
Bianca Bazaliu a reușit 5 goluri în meciul cu KazahstanFoto: sportpictures.eu

Victorioasă în partidele cu Iran (39-11) și Kazahstan (38-17), echipa feminină a României își va disputa mâine (marți, 7 decembrie), la ora 21.30, șefia Grupei C de la Campionatul Mondial din Spania în compania Norvegiei. Disputa este importantă și pentru că aduce două puncte în plus în faza a doua a competiției.

Lipsită de Cristina Neagu, naționala noastră a făcut din primele două partide tot atâtea antrenamente. Ceea ce a fost benefic în contextul în care înainatea acestor Mondiale nu a disputat niciun meci de pregătire. Iar victoriile înregistrate au adus un plus de încredere înaintea testului cu multipla campioană mondială, olimpică și europeană Norvegia, care s-a impus la fel de clar în fața Kazahstanului (46-18) și a Iranului (41-9). După partida a doua din grupă, antrenorul Adrian Vasile a făcut o analiză rapidă a situației, referindu-se în special la meciul care urmează și care este și cel mai dificil de până acum: ”Prestaţia a fost una corectă în acest moment, cu acest adversar, Kazakhstan. Cu Norvegia, targetul este să intrăm în teren şi să dăm tot ce avem mai bun. E singura dorinţă. Norvegia e campioana europeană. Este următorul nostru adversar şi obiectivul nostru este să scoatem toate resursele. Să intrăm în teren şi să fim 100% pregătiţi. Să ne concentrăm maxim de la meci la meci”, a spus Adrian Vasile.

Eșecuri în fața Norvegiei la ultimele ediții ale CM

În ultimii ani, România și Norvegia s-au înfruntat deseori la marile competiții. Ultima dispută a avut loc la Euro 2020, când nordicele s-au impus cu 28-20. Cu o ediție înainte, în 2018, naționala noastră a obținut o victorie categorică, 31-23. La turneele finale ale CM, Norvegia a câștigat partidele de la edițiile din 2015 (26-22 în grupă și 35-33 în semifinale), 2009 (25-24), 2003 (29-21), 1995 (21-19) și 1990 (13-12), iar România s-a impus la acelea din 1975 (13-10), 1973 (10-5), 1971 (8-6). În 1986, cele două rivale au terminat la egalitate, 23-23, în faza a doua. La fel s-a întâmplat și în 1982, când a fost 16-16.  În faza a doua a competiției, România va evolua în Grupa Principală II alături de Norvegia și câștigătoarea disputei de marți, 7 decembrie, dintre Kazahstan și Iran, precum și de prinele trei clasate din Grupa D (Țările de Jos, Suedia și, cel mai probabil, Uzbekistan). În această fază a competiției misiunea va fi mult mai dificilă, doar primele două clasate mergând mai departe în fața sferturilor de finală (locurile 1-8). 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net