România aliniază cel mai bun XV în fața Uruguay-ului

Ultima actualizare:

    România și Uruguay s-au înfruntat la București, în 2008 și 2009 * Foto: Marian Burlacu
România și Uruguay s-au înfruntat la București, în 2008 și 2009 * Foto: Marian Burlacu

Antrenorii Romeo Gontineac și Steve McDowell au optat pentru cei mai valoroși rugbyști de care dispune România, în acest moment, în alcătuirea XV-lui pe care îl vor alinia astăzi, contra Uruguay-ului, în prima manșă a ”barajului” de calificare la Rugby World Cup 2011.

Punctul forte al naționalei noastre îl reprezintă înaintarea, fiind știut că acest compartiment este cel care asigură, în cele mai multe cazuri, posesia în rugby. Nu întâmplător, din cei opt ”grămădari” - ca să folosim o expresie utilizată chiar de jucători - șapte evoluează în Franța. Plusul de experiență și de valoare este dat de Marius Tincu și Ovidiu Toniță, campioni în Hexagon anul trecut și finaliști ai ultimei ediții, Sorin Socol, MVP-ul ediției 1996 a CM de juniori, Alex Manta sau Dragoș Dima, alți rugbyști care au trecut pe la cluburi de top. Lipsește, este adevărat, Paulică Ion, pilierul lui London Irish suferind nu demult o accidentare care l-a ținut departe de teren.

Fără să fie mai prejos, treisferturile sunt dominate de autohtoni, însă este de așteptat ca tinerii Cătălin Fercu și Mădălin Lemnaru să aducă un plus de viteză jocului nostru, iar Gal Csaba să fie jucătorul capabil, prin forță, să străpungă liniile adverse.

Cum meciul se anunță a fi unul tactic, jocul cu piciorul va avea și el o importanță mare. Ca de altfel și siguranța la loviturile de țintă (lovituri de pedeapsă și transformări). România dispune de trei transformeri - Dănuț Dumbravă, Florin Vlaicu și Ionuț Dimofte -, lor putând să li se alăture și rezervele Iulian Dumitraș și Valentin Calafeteanu.

XV-le de start: 15. Florin Vlaicu - 14. Cătălin Fercu, 13. Gal Csaba, 12. Ionuț Dimofte, 11. Mădălin Lemnaru - (md) 10. Dănuț Dumbravă, (mg) 9. Lucian Sîrbu - 7. Ovidiu Toniță, 8. Alexandru Manta, 6. Stelian Burcea - 5. Valentin Ursache, 4. Sorin Socol (cpt.) - 3. Dragoș Dima, 2. Marius Tincu, 1. Bogdan Bălan.

Rezerve: 16. Cezar Popescu, 17. Andrei Rădoi, 18. Mihăiță Lazăr, 19. Cristian Petre, 20. Daniel Carpo, 21. Valentin Calafeteanu, 22. Iulian Dumitraș.GSP TV va transmite meciul Uruguay - România în această seară, de la ora 20.00. Returul este programat în 27 noiembrie, la București.

Câștigătoarea dublei întâlniri se va califica la Rugby World Cup 2011.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net