Români la JO 2020. Ana Maria Popescu s-a calificat în sferturi la spadă

ana-maria-popescu-spada.jpg

Ana Maria Popescu

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Sportiva Ana Maria Popescu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de spadă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

  • JO, spadă. Ana Maria Popescu a trecut în optimi de sportiva coreeană Sera Song, scor 15-6. În sferturi, Ana Maria Popescu va evolua cu Julia Beljajeva, din Estonia, de la ora 09.25.
  • JO, gimnastică. Marian Drăgulescu, notat cu 13.999 în calificările de la sărituri. Gimnastul Marian Drăgulescu a debutat în competiţia olimpică de la Tokyo sâmbătă dimineaţa, în calificările singurei probe în care concurează, la sărituri. Drăgulescu, care va împlini 41 de ani în 18 decembrie, a fost notat cu 13.466 la prima săritură şi cu 14.533 la cea de-a doua, pentru o medie de 13.999. Două subdiviziuni mai sunt în concursul de calificări, iar la final primii opt gimnaşti se califică în finala probei.

  • JO, scrimă: Iulian Teodosiu a fost eliminat în optimi la sabie. Sportivul Iulian Teodosiu a fost eliminat, sâmbătă dimineaţă, în optimile probei de sabie, la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Teodosiu a fost învins de italianul Enrico Berre, scor 15-12. Berre este favoritul numărul 13 la sabie.
  • JO, baschet 3x3: România - China, scor 10-21, în primul meci din competiţie. Naţionala feminină de baschet 3x3 a României, participantă în premieră la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a fost învinsă, sâmbătă dimineaţa, de reprezentativa Chinei, scor 21-10, în primul meci din competiţie. Pentru România au marcat Cuic 4 puncte, Ursu 2, Stoenescu 2, Mărginean 2. Echipa României va disputa a doua partidă peste câteva ore, în compania Japoniei.
  • JO, canotaj: Echipajele de 8+1 feminin şi masculin vor evolua în recalificări. Echipajele de 8+1 feminin şi masculin vor evolua în recalificări la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

În proba de 8+1 masculin (M8+), Alexandru Chioseaua, Florin Lehaci, Radu Constantin, Sergiu Bejan, Vlad Aicoboae, Constantin Adam, Florin Arteni-Fîntînariu, Ciprian Huc şi Adrian Munteanu au terminat cursa pe locul 3 şi vor evolua în recalificări.

Şi echipajul feminin de 8+1, format din Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea, va evolua în recalificări, după ce a încheiat cursa pe locul 2.

În recalificări merg şi echipajele de patru rame feminin (Mădălina Hegheş, Elena Logofătu, Cristina Popescu şi Roxana Anghel) şi patru rame masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Constantin Berariu şi Cosmin Pascari).

În semifinalele A/B s-au calificat echipajele de dublu rame feminin (Adriana Ailincăi şi Iuliana Buhuş), dublu rame masculin (Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi dublu vâsle feminin categorie uşoară (Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc).

  • JO, tenis de masă. Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, calificaţi în sferturi la dublu mixt. Perechea formată din Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu s-a calificat, sâmbătă, în sferturile de finală ale probei de dublu mixt din concursul de tenis de masă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
    Szocs şi Ionescu au trecut în optimi de perechea slovacă Lubomir Pistej/Barbora Balazova, scor 3-1 (11-8, 11-8, 12-14, 11-4, 11-9). Partidele din sferturi sunt programate duminică.

101 de sportivi români, la Tokio

România participă la JO de la Tokyo (23 iulie-8 august) cu 101 de sportivi, 46 la feminin, 55 la masculin, la 17 discipline sportive, adică înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3x3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box, scrimă, triatlon, judo, tir cu arcul şi tenis.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul