Românca rănită la JO: «Sunt vânătă până-n vârful degetelor»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pista de sanie de la Jocurile Olimpice de la Vancouver a dat multă bătaie de cap sportivilor şi i-a ţinut cu sufletul la gură pe părinţii acestora.

Printre cei care s-au accidentat pe pista „morţii" a fost şi sportiva noastră, Violeta Strămăturaru. În vârstă de 21 de ani, ea s-a lovit de mai multe ori, la mijlocul traseului, fiind transportată la spital.

„Noroc că Raluca, sora ei mai mare, care concurează şi ea, este acolo şi ne-a sunat să ne spună că nu s-a întâmplat nimic grav. Oricum, nu am fost liniştită până seara, când am vorbit cu ea şi am văzut-o în cameră. Vorbesc cu amândouă în fiecare seară după ora 20.00", povesteşte mama sportivelor, Aurelia Strămăturaru.

După tragedia sportivului din Georgia, care a murit după ce a căzut de pe sanie, Aurelia Strămăturaru, care le urmăreşte din faţa televizorului, de la Buşteni, poate răsufla acum uşurată, deoarece medicii i-au interzis Violetei să mai concureze.

„Au trimis-o atunci imediat la spital pentru nişte investigaţii amănunţite, că nu are nimic rupt. O dor coastele şi mi-a zis: „Mamă, sunt vânătă până-n vârful degetelor". Trebuie să stea mai mult în pat pentru a se reface. Îmi pare bine că nu se mai dă cu sania pe pista aia periculoasă, după cele întâmplate şi cu georgianul", a continuat mama ei, care nu este străină de accidentările fetelor sale.

„Înainte de Torino, Raluca s-a accidentat şi a avut fractură deschisă. Şi atunci ne-am speriat. Însă, acum m-a asigurat că nu îi e frică de viteza de pe pârtie", a încheiat mama sportivelor.

Momentul accidentuluimortal de la Jocurile Olimpice de la Vancouver

simeon stalpnicul png

Securitate sporită după moartea lui Kumaritaşvili

Moartea georgianului Nodar Kumaritaşvili (21 de ani), produsă vineri, la Whistler, i-a făcut pe organizatori să ia măsuri de precauţie.

Ei au acoperit cu suprafaţă de protecţie stâlpii metalici din zona în care sportivul s-a zdrobit de unul dintre aceştia, au înălţat parapetul care a permis ca el să iasă de pe pistă şi au scurtat traseul.

Schimbările au fost operate deşi ancheta Federaţiei Internaţionale de Sanie a ajuns la concluzia că accidentul s-a produs dintr-o eroare de pilotaj. Preşedintele georgian Saakaşvili a declarat că o "greşeală umană n-ar trebui să fie fatală în sport".

Mai citeşte:

JO: Organizatorii vor modifica pista după decesul lui Kumaritaşvili

Georgia îndoliată, însă nu se retrage de la Jocurile Olimpice de iarnă

Tragedie la Vancouver. Un georgian și-a pierdut viaţa la antrenament!

Festivitatea de deschidere a JO de iarnă Vancouver 2010 - FOTO

Creţu, locul 31 după două manşe la sanie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net