Româncă laureată la Rio, pe lista scandalului provocat de hackerii ruși

Ultima actualizare:

    Această nouă scurgere de informaţii vizează 25 de atleţi.FOTO: Gulliver/ Getty Images
Această nouă scurgere de informaţii vizează 25 de atleţi.FOTO: Gulliver/ Getty Images

Hackerii ruşi, care au spart baza de date a agenţiei mondiale anti-doping, au publicat o nouă serie de documente. De această dată, apare şi numele canotoarei românce Roxana Cogianu, laureată cu bronz la Rio, la proba de 8+1.

Potrivit documentului, testele antidoping ale Roxanei Cogianu au relevat prezenţa unei substanţe interzise, dexametazona, dar canotoarea avea autorizaţie pentru folosirea acesteia, scrie sport.ro.

Cogianu a făcut parte din barca de 8+1 a ţării noastre (Roxana Cogianu, Ioana Strungaru, Mihaela Petrila, Iuliana Popa, Mădălina Beres, Laura Oprea, Adelina Bogus, Andreea Boghian şi Daniela Druncea), care a cucerit medalia de bronz la Rio de Janeiro.

Această nouă scurgere de informaţii vizează 25 de atleţi. Agenţia anti-doping consideră că aceste atacuri reprezintă o răzbunare pentru investigaţia care a aratăt că zeci de sportivi ruşi s-au dopat.

Datele publicate de hackeri în acest al doilea calup vizează sportivi din opt țări, SUA, Germania, Marea Britanie, Cehia, Danemarca, Polonia, România și Rusia. Printre sportivii nominalizați figurează jucătoarele de tenis Bethanie Mattek-Sands (SUA) — medaliată cu aur la dublu mixt, Petra Kvitova (Cehia), ciclistul britanic Christopher Froome (Marea Britanie) — medaliat cu bronz la contratimp etc.

În prima sa acțiune, grupul Fancy Bears, a publicat date confidențiale legate de jucătoarele americane de tenis Serena și Venus Williams, gimnasta americană Simone Biles și baschetbalista americană Elena Delle Donne, potrivit Agerpres.

„WADA e conștientă că acest atac criminal, care a expus cu nesăbuință datele personale a 29 de sportivi, va fi foarte deranjant pentru sportivii în cauză și va provoca neliniște pentru ceilalți sportivi care au participat la Jocurile Olimpice Rio 2016 Olympic Games”, a declarat directorul general al organizației mondiale antidoping, Olivier Niggli, într-un comunicat.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net