Roland Garros: Andreea Mitu, primul meci cu fratele lângă ea

Ultima actualizare:

    Andreea Mitu este singura reprezentantă a României ajunsă în optimile de finală la Roland Garros 2015Foto: AFP
Andreea Mitu este singura reprezentantă a României ajunsă în optimile de finală la Roland Garros 2015Foto: AFP

Andreea Mitu, eroina României la actuala ediţie a turneului de la Roland Garros, a avut un motiv în plus să o învingă pe Francesca Schiavone şi să se califice în optimi. A fost primul meci la care în tribune se aflau mama, tatăl şi fratele său.

Andreea Mitu este foarte apropiată de familia ei, una în care sportul este un mod de viaţă. Tatăl, Petruş, fost ciclist de performanţă, campion balcanic în 1983, este cel care i-a pus racheta în mână.


    Andreea Mitu şi fratele ei, Alexandru, la Turnul Eiffel
Andreea Mitu şi fratele ei, Alexandru, la Turnul Eiffel

Mama, Ania, a iubit mereu tenisul, practicându-l de plăcere chiar când era însărcinată cu Andreea, iar fratele, Alexandru care e cu cinci ani mai mic decât ea, e fotbalist la Gloria Buzău. În plus, bunicul, care îi urmăreşte meciurile la TV sau pe Internet, a făcut fotbal. În aceste condiţii, apropierea de performanţă a Andreei (23 de ani) a venit firesc.

La începutul turneului, Andreea l-a avut alături doar pe tatăl ei. Aşa cum recunoştea, nu-şi făcea mari speranţe că va ajunge în tururile superioare, astfel că deja îşi rezervase bilete spre casă după primul tur. Numai că rezultatele senzaţionale au atras după sine avansarea în turneu şi Andreea nu doar că şi-a continuat drumul, dar a chemat şi celelalte persoane dragi din viaţa ei să-i fie alături.

Astfel, meciul câştigat contra italiencei Schiavone, scor 7-5, 6-4, în turul 3, a fost unul special, pentru că victoria a venit şi sub ochii fratelui şi ai mamei. Cu fratele ei, Andreea are o relaţie cu totul specială. Cu cinci ani mai mic decât tenismena, acesta s-a bucurat de toate privilegiile pe care le poate avea fratele mai mic cu sora mai mare. Cei doi sunt foarte apropiaţi, iar sosirea lui, vineri, la Paris, i-a făcut o bucurie foarte mare Andreei, care l-a şi scos la plimbare prin oraş în orele libere.

Fotbalist la Gloria Buzău, în Liga a II-a, acesta măruriseşte că Andreea l-a sprijinit şi îl sprijină foarte mult în carieră. De altfel, din banii câştigaţi în turnee, Andreea îi cumpăra mereu şi fratelui său echipamente sau  ghete de joc. “Andreea are o influenţă foarte mare asupra mea, mă motivează mult şi sper să ajung şi eu la aşa performanţe!”, a povestit Alexandru Mitu pentru iclara.ro. El visează să semneze cu Steaua.

Poate ajunge pe locul 50 WTA

Andreea Mitu şi fratele ei, Alexandru, la Turnul Eiffel
Andreea Mitu şi fratele ei, Alexandru, la Turnul Eiffel

Pentru Andreea Mitu, turneul de la Roland Garros reprezintă startul spre elita tenisului feminin. Intrată în concurs de pe locul 100 WTA, Andreea ar putea ajunge, printr-o victorie în meciul de azi - ora a fost stabilită după închiderea ediţiei - , contra belgiencei Alison van Uytvank (nr. 88 WTA), în premieră în Top 50!

De asemenea, se poate umple de bani, calificarea în sferturile de finală asigurându-i un cec de 250.000 de euro, adică mai mult decât a câştigat în întreaga carieră! Indiferent de rezultatul meciului de azi, din optimi, Andreea şi-a asigurat 145.000 de euro şi ocuparea locului 67 în clasamentul ce va fi dat publicităţii lunea viitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net